Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сімейний відпочинок на риболовлі – користь для всієї родини!

Сімейний відпочинок на риболовлі – користь для всієї родини!

Риболовля може стати неймовірно захоплюючим хобі для всієї сім'ї. Адже це і активний відпочинок на свіжому повітрі, і привід зібратися і провести час всією родиною (навіть з малечею), і незабутні враження! Подумайте тільки: через десятки років ваша дитина буде з ностальгією згадувати про те, як ви дружним сімейством їздили порибалити...

Погодьтеся, це хороший привід купити офсетні гачки й всі інші необхідні принади і рвонути на сімейну рибалку! Тим більше що таке дозвілля буде неймовірно корисним для всіх домочадців, включаючи і дітвору.

Користь риболовлі для дітей і всієї родини

1. Єднання з природою. Сучасні діти не так вже й часто бувають на природі. Школа, тренування, хобі та, звичайно ж, гаджети – як серед всього цього знайти час на відпочинок на свіжому повітрі? Сімейна риболовля стане чудовою нагодою відволіктися від телефонів-комп'ютерів, оздоровитися і дійсно цікаво відпочити.

2. Єднання з сім'єю і хороші спогади. Таке спільне заняття, як риболовля, безумовно, вас зблизить. Дітвору ніщо не відволікатиме від спілкування з вами. А ви зможете навчити малечу нанизувати наживку, закидати вудку, витягувати рибку з води. Вам вирішувати, відпустити її чи забрати, але момент, коли у дитини вперше вийде зловити рибку, напевно стане одним з найяскравіших спогадів дитинства!

3. Фізичний розвиток. Здавалося б, користі для фізичного розвитку малюка, крім часу на свіжому повітрі, від риболовлі мало. Насправді ж це заняття розвиває рівновагу, велику моторику і зорово-моторну координацію.

4. Самооцінка. Коли малюк навчиться ловити рибку, це подарує йому ще більше впевненості в собі і своїх силах. Це в свою чергу, підніме самооцінку, яку чадо перенесе і в навчання, і в тренування, і в спілкування з оточуючими.

5. Терпіння, концентрація і посидючість. Рибка не відразу ж клює, тому малечі доведеться навчитися терпляче сидіти і вичікувати, уважно стежити за поплавком. Так, це – не найвеселіше заняття, але в навчанні і дорослому житті ця навичка буде неоціненною.

При цьому на рибалці можна навчитися не тільки рибалити. Татко може навчити малюків, як ставити тент або намет, збирати дрова, розпалювати багаття, а мамі дітки можуть допомогти в приготуванні вечері. Також на свіжому повітрі можна пограти в активні ігри, помалювати, зробити безліч красивих знімків природи!

Крім цих очевидних переваг, рибалка також є ефективним способом боротьби з накопиченим стресом і втомою від міської суєти і шаленого ритму життя. Вона привчатиме дітлахів до активного відпочинку на свіжому повітрі і здорового способу життя. Насолоджуйтеся відпочинком у колі сім'ї за таким приємним і цікавим заняттям!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас