Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Катання на квадроциклах: що варто знати новачкам?

Катання на квадроциклах: що варто знати новачкам?

Катання на квадроциклах – більше не дивина, доступна лише в закордонних подорожах. Тепер і у нас, в таких місцях, як Воєводино, доступний цей вид активного відпочинку. Тож не дивно, що все більше людей хочуть спробувати як це – кататися на квадроциклах бездоріжжям, отримати заряд яскравих емоцій і побачити нові місця, куди не дістатися на машині.

Якщо і ви мрієте покататися на квадроциклах по мальовничих місцях, Воєводино – одна з найкращих локацій для цього. На сторінці https://voevodyno.com/ua/activities/atvs/ ви знайдете всю цікаву для вас інформацію про курорт, зможете забронювати місця або поставити питання, які виникають. А ми поділимося з вами найважливішою інформацією, яку варто знати всім новачкам.

Катання на квадроциклах – що варто знати новачкам?

Катання на квадроциклах: що краще одягти

Це, мабуть – найпоширеніше питання. Але тут вам потрібно подумати про те, де саме ви будете кататися, і що робити. Ліс, пил, бруд, вода – все це напевно попадеться вам по дорозі, тому розраховувати на те, що одяг залишиться сухим і чистим, не варто. У більшості локацій, як і в Воєводино, вам запропонують спеціальні комбінезони та захисні шоломи. Але ці комбінезони також можуть намокнути і забруднитися, тому під них варто одягати одяг, якого не так шкода. При цьому він обов'язково має бути зручним.

На ноги краще взувати гумові чоботи або трекінгові черевики, якщо у вас такі є. Якщо ж ні, то взуйте щось старе, чого не шкода. Ваше взуття буде дуже брудним після катання на квадроциклі.

Катання на квадроциклах: техніка безпеки

• Перш за все, не закривайте очі. Так, це здається очевидним, але коли люди їдуть занадто швидко, бачать небезпеку або втрачають контроль на мить, в більшості випадків вони заплющують очі. Але робити цього під час руху ні в якому разі не можна – це небезпечно.

• Тримайте дистанцію в 5-10 метрів між квадроциклами, щоб встигнути пригальмувати або повернути, якщо хтось різко зупиниться або впаде перед вами.

• Керуючи квадроциклом, ніколи не обертайтеся назад, щоб подивитися, що роблять інші, інакше ви зіскочите з траси.

• Уважно слухайте інструктаж перед орендою квардроциклів – від цього залежить ваша безпека і ваші враження від катання.

• Пам'ятайте про те, що кататися на квадроциклах фізично важко. Незважаючи на те, що ви будете сидіти, від такого активного відпочинку ви порядком втомитеся. Тому, якщо у вас болить спина або ви не дуже добре себе почуваєте, краще відкласти катання на наступний раз.

• Керуючи квадроциклом, нахиляйте торс вперед, щоб надавати більше тиску на передні колеса. І ні в якому разі не піднімайте ноги під час їзди.

• Піднімаючись в гору, передавайте вагу тіла вперед (якщо відхилитеся назад, квадроцикл може перевернутися); спускаючись – відхиляйтеся назад (знову ж таки, щоб збалансувати транспорт).

Чи небезпечно кататися на квадроциклах?

Так, не будемо приховувати: катання на квадроциклах може бути небезпечним. Саме тому потрібно вибирати безпечні локації для цього. Наприклад, курорт Воєводино стане відмінним вибором – тут вас оснастять захисними шоломами і проведуть детальний інструктаж з техніки безпеки, а під час катання вас буде супроводжувати досвідчений інструктор. Все це гарантує вам захоплюючий і безпечний відпочинок, емоції від якого ви не забудете ніколи!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас