Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ортопедична стоматологія – не тільки для літніх людей

Ортопедична стоматологія – не тільки для літніх людей

Поговоримо про таку актуальну стоматологічну послугу, як протезування. Багато хто вважає, що протези потрібні лише літнім людям. Насправді допомога стоматолога-ортопеда може знадобитися в будь-якому віці, навіть дітям, і не тільки у випадках сильного пошкодження постійних зубів, а й у разі проблем із тимчасовими (молочними) зубами.

Інноваційні розробки та технології, які використовуються сьогодні в ортопедичній стоматології, дають змогу проводити протезування з максимальним комфортом для пацієнта. Це стало можливим завдяки:
  • сучасному обладнанню;
  • удосконаленому процесу знеболювання;
  • новим матеріалам, з яких виготовляються ортопедичні конструкції — окремі коронки й цілі протези.
У стоматологічних центрах, таких як White Clinic, доступний весь перелік послуг (діагностика, виготовлення, установлення), необхідних для якісного протезування передніх зубів, верхньої та нижньої щелепи, зубів жувального відділу.

Сучасні види протезування

Для кожного пацієнта, залежно від стоматологічної проблеми, особистих побажань та особливостей здоров’я, підбирається свій варіант протезування.

Незнімне протезування передбачає використання:
  • Вінірів — пластинок із кераміки, композитів або оксиду цирконію, які накладаються на зуби з метою корекції дрібних дефектів.

  • Композитних та керамічних вкладок, що виконують роль пломби для сильно пошкоджених зубів.

  • Окремих зубних коронок.

  • Мостовидних протезів — конструкцій із кількома зубними коронками.

  • Імплантатів — конструкцій у вигляді штучного зубного кореня, який вживлюється в зубну кістку. Надалі на імплантати встановлюються окремі коронки чи протези.
У процесі незнімного протезування штучні конструкції фіксуються на власних зубах або на імплантатах. Другий варіант вважається найбільш надійним і довговічним способом кріплення.

Стоматологія на Позняках виконує і знімне протезування. Цей варіант передбачає використання ортопедичних конструкцій, які, окрім коронок, мають основу, що імітує частину ясен. За допомогою таких протезів можна замінити будь-яку кількість зубів, аж до цілого ряду верхньої та/чи нижньої щелепи.

Одна з інновацій в ортопедичній стоматології — м’які протези, які виконуються з еластичних матеріалів, таких як нейлон, акрил та поліуретан. Подібні конструкції характеризуються гарною міцністю, вони естетичні (практично непомітні) і комфортні в носінні. Серед інших переваг — надійна фіксація і високий рівень безпеки: використовувані матеріали вирізняються хімічною інертністю і не виділяють шкідливих речовин.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас