Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Двоярусні ліжка: техніка безпеки (+ відповіді на важливі питання)

Двоярусні ліжка: техніка безпеки (+ відповіді на важливі питання)
 

Двоярусні ліжка шалено подобаються дітлахам і є практичним вибором для батьків, особливо для великих сімей або малогабаритних дитячих кімнат. Але незважаючи на всю їхню здатність економити простір, все ж не всі батьки готові до такої покупки, так як сумніваються в безпеці дитячого спального місця на висоті. Сьогодні ми поговоримо про те, наскільки безпечні двоярусні ліжка для дітей, з якого віку на них можна спати, і яких запобіжних заходів при цьому варто дотримуватися.

Чи безпечні двоярусні ліжка для дітей?

Дитячі двоярусні ліжка повністю безпечні, але тільки в тому випадку, якщо ви слідуєте цим правилам:

• Відразу ж поясніть дітлахам, що хоч двоповерхове ліжко і таке класне, воно не призначене для ігор і пустощів.

• Підніматися на верхнє спальне місце слід тільки по сходах, якими комплектується ліжко. Не можна заміняти їх іншими саморобними сходами або використовувати для цього інші предмети меблів.

• Переконайтеся, що верхнє спальне місце розташоване на достатній відстані від стелі (не менше 60 см), щоб дитина не билася головою об стелю, коли встає з ліжка.

• На одному спальному місці (внизу або вгорі) має спати лише одна дитина.

• Дітям до 6 років не можна спати на верхньому спальному місці двох'ярусної ліжка.

• Чітко дотримуйтесь рекомендацій виробника щодо обмеження ваги дитини (як для верхнього, так і для нижнього спального місця). Як правило, це 75-100 кг.

• Довірте збірку таких меблів професіоналам, а в міру експлуатації перевіряйте всі з'єднання ліжка на міцність і справність.

• Використовуйте захист, особливо на верхньому ярусі, якщо боїтеся, що малюк може вночі скотитися з ліжка.

З якого віку двоярусні ліжка безпечні для дітей?

Більшість двоярусних ліжок підходять діткам з 4 до 16 років. Але! Тільки з 6 років дитині можна спати на верхньому ярусі. І навіть коли старші діти сплять на верхньому спальному місці, завжди вкрай рекомендується використовувати захист від падінь.

Як зробити двоярусне ліжко безпечнішим?

Крім використання захисту, з двоярусними ліжками діють ті ж самі правила безпеки, що і з звичайними. Підбирайте матрац чітко за розмірами ліжка, не дозволяйте дітям стрибати і грати на ньому, час від часу перевіряйте на справність усіх кріплень і з'єднань. Вибирайте спальні меблі лише з безпечних матеріалів.

Чи потрібні під двоярусне ліжко особливі матраци?

У більшості випадків у двоярусне ліжко підходять матраци, висотою не більше 15 см, особливо для верхнього спального місця. Це продиктовано заходами безпеки, щоб захисні бортики ліжка продовжували виконувати свою роботу.

Висновок

Двох'ярусне ліжко – мабуть, найкраще рішення для малогабаритної дитячої кімнати. І воно буде цілком безпечним для дітей, якщо батьки роблять вибір на користь якісних меблів і професійної збірки, стежать за станом кріплень і дотримуються рекомендованих заходів безпеки. Всі ці рекомендації важливі не тільки для двоповерхових ліжок – їх вкрай важливо дотримуватися і зі звичайними дитячими ліжками і диванами.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас