Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

"Чарівний світ. Джерело сили" – перша дитяча настолка за мотивами української міфології

"Чарівний світ. Джерело сили" – перша дитяча настолка за мотивами української міфології

А як багато ви і ваша малеча знаєте про українську міфологію? Насправді, це цілий світ, сповнений чарівних і загадкових створінь, захопливих подій і випробувань. Познайомитися з ним пропонує сучасним школярам нова настільна гра "Чарівний світ. Джерело сили", що вийшла цього року за підтримки УКФ.

Трішечки передісторії

Минулого року проєктом Чарівний світ UA було розпочато ініціативу, спрямовану на знайомство з міфологією нашого народу і її популяризацію в Україні і світі. Тоді було створено AR-додаток «Чарівний світ.UA» (з технологією доповненої реальності), що включає візуалізації 20 героїв – на сторінці проекту у Facebook ви зможете познайомитися з кожним з них.

Цих персонажів у доповненій реальності можна оживити, прослухавши їхню історію і пройшовши ряд випробувань у інтерактивних квестах. А ось наступним етапом буде розкриття сил цих героїв, що стає можливим у новій настолці.

"Чарівний світ. Джерело сили" – перша дитяча настолка для знайомства з українською міфологією

Наступним етапом розвитку проєкту «Чарівний світ.UA» став випуск настільної гри, яку було створено в рамках програми «Діти Культури», підтримуваної УКФ. "Чарівний світ. Джерело сили" – карткова настолка, орієнтована на школяриків молодшого та середнього віку, проте вона обіцяє бути цікавою і дітлахам, і дорослим, особливо, в якості сімейного дозвілля або відпочинку в компанії друзів.

Створена за концепцією «едьютейнмент», настільна гра "Чарівний світ. Джерело сили" і розважає, і знайомить ближче з українською міфологією. Спеціальні картки з QR-кодами, що входять до її складу, розповідатимуть історію кожного персонажа і розкажуть по їхні здібності. Задача ж кожного гравця – відкрити суперсилу свого героя.

"Чарівний світ. Джерело сили": коротко про правила гри

Логіка та механіка гри "Чарівний світ. Джерело сили" доволі прості. До коробки входять розписані правила та 103 гральні картки. Усі вони розділяються на 3 типи: картки персонажів, картки домівок, картки вдачі. У всесвіті «Чарівного світу» кожен герой має свою домівку і свою особливу вдачу.

Щоби виграти, гравцеві треба отримати переможний бал, пробудивши суперсилу героя. А для цього персонажу необхідно повернути його вдачу і домівку – скласти повний комплект з карток даного героя. Переможцем стає той, хто першим набирає необхідну кількість балів.

Здавалося б – тут вся справа в удачі… Але ні! Самі персонажі гри допомагатимуть своїми силами гравцеві. Адже у кожного з героїв є свої «фішки», завдяки яким можна планувати власну стратегію гри, використовуючи здібності наявних «у руці» персонажів.

На завершення…

Гру "Чарівний світ. Джерело сили" розраховано на 2-6 гравців, а середня її сесія триває від 20 до 40 хвилин. Це робить дану настолку чудовим вибором для компанії однокласників, друзів і гри у сімейному колі.

Карткова гра «Чарівний світ. Джерело сили" вже з’являється у школах нашої країни, а восени планується запуск анімаційного серіалу. Проєкт Чарівний світ UA активно розвивається, залучаючи все більше уваги і цікавості з боку батьків, вчителів і сучасних школярів. На сайті magicworld.com.ua ви зможете дізнатися більше про сам проєкт, а також завантажити додаток Чарівний світ UA й купити прикольний мерч. Приєднуйтесь!

УВАГА! "Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів проєкту."

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас