Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Роль правильних іграшок у розвитку дитини

Роль правильних іграшок у розвитку дитини

Всі діти люблять іграшки. Якби у нас ще були сумніви з цього приводу, досить було б відвести малюка в магазин іграшок, щоб побачити, як у нього загорілися очі. Іграшка — це не просто джерело задоволення і розваг. За кольором, текстурою, звуками, які вона видає, криється велика користь. Іграшка дозволяє вчитися, пізнавати навколишній світ і стимулювати уяву.

Іграшки стимулюють почуття дитини, спонукають її спілкуватися з іншими та, отже, вони беруть участь у правильному розвитку. Так, коляска для ляльок готує дівчаток до майбутньої ролі матері, а конструктор допомагає хлопчикові готуватися до ролі господаря в будинку. Ці та безліч інших товарів можна знайти на OLX.

Іграшка для дітей від 2 років

У цьому віці дитина може розважатися з великою різноманітністю іграшок. З 2-х років діти набувають знання про навколишній світ, що спонукає їх віддавати перевагу новим іграм. Малюкові можна запропонувати:

• кубики;
• конструктор з великими деталями;
• пазли;
• м'які іграшки;
• ляльки та фігурки тварин.

За допомогою правильно підібраних іграшок діти відкривають абсолютно новий всесвіт, в якому одного об'єкта недостатньо для розвитку уяви. Дитина продовжує навчання за принципом асоціації.

Великі блоки Lego дають можливість дізнатися більше про кольори, симетрії, розвивають моторику. Дитина активно розвивається, поєднуючи між собою кілька Lego і винаходячи нові форми. Правильно підібрані іграшки стимулюють уяву.

Іграшки для дошкільників

Ближче до 5-6 років дитині пора відкривати для себе нові ігри, в яких є букви і цифри. Є багато іграшок, які сприяють такому навчанню, від простої головоломки з алфавітом до іграшки, яка буде розповідати невеликий віршик, повторювати числа. Діти поступово у своєму власному темпі познайомляться зі світом дитячого садка, де вони будуть отримувати нові знання в колективній обстановці.

Дитина повинна самостійно вибирати іграшки. Якщо вона вважає за краще отримувати задоволення від своїх будівельних блоків, її не слід змушувати робити вправи з м'ячем або використовувати конструктор. Кожен малюк розвивається у своєму власному темпі, а батьки повинні в цьому допомагати.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас