Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як обрати килимок у дитячу?

Як обрати килимок у дитячу?

Незважаючи на те, що дерев'яні підлоги та ламінат досі залишаються найкращим вибором для дитячої кімнати, ви навряд чи захочете, щоб ваш малюк повзав і грав на такому твердому покритті. Якраз у цій ситуації на допомогу приходять дитячі килими – м'які, затишні та неймовірно красиві.

Килимок у дитячій кімнаті дасть можливість облаштувати ідеальне місце для ігор, гімнастики, читання казок та іншого дозвілля. Але вибрати правильне покриття для кімнати дитини може бути непросто. Фахівці магазину allcarpets.in.ua поділилися з нами найважливішими порадами.

Визначте площу в кімнаті, яку ви хочете виділити під килимок

Перш ніж вибирати матеріал, колір, дизайн дитячого килимка, потрібно визначити, скільки місця він може займати в кімнаті дитини. Чи хочете ви облаштувати мінімальну зону для проведення часу на підлозі, або покрити весь вільний простір у дитячій – від цього залежатиме розмір килимка. Це рішення індивідуальне, але пам'ятайте: килимок не повинен бути надто маленьким, інакше втрачається вся його цінність.

Виберіть матеріал, який вам підійде

Загалом це рішення зводитиметься до вибору між натуральними та синтетичними килимками. Розглянемо обидва варіанти, щоб вам було простіше обрати:

Натуральні килими зазвичай виробляються з вовни або бавовни. Вони дуже комфортні і приємні тактильно, але будь-яка пляма на такому дитячому килимку обійдеться вам чималими витратами сил або грошей на відновлення його первозданного вигляду. Тому тут краще робити вибір на користь акрилу із вмістом натуральної вовни.

Синтетичні килимки для дитячої (особливо поліпропіленові) відрізняються зносостійкістю, простотою догляду, при цьому залишаючись м'якими і приємними на дотик. Плюс вони ще й більш доступні за ціною. Ми рекомендуємо розглянути чудові варіанти синтетичних дитячих килимків на сайті allcarpets.in.ua.

Форма та забарвлення килимка в дитячу кімнату

Форма та забарвлення килимка мають залежати від дизайну дитячої кімнати:

• Для яскравих кімнат з безліччю деталей краще вибирати спокійні однотонні дитячі килимки;

• Моделі з великим малюнком підійдуть практично в будь-якому випадку і виглядатимуть цікаво, при цьому не перевантажуючи навколишнє оточення;

• Килимки з дрібним малюнком варто вибрати для дитячої зі стриманим інтер'єром, виконаним у нейтральних відтінках;

• Килимки, що несуть додаткову ігрову функцію (з малюнком доріг, міських ділянок, розміткою для стрибків у «класики») – завжди відмінний вибір для дитячої.

Що ж до форми, тут діють приблизно ті ж правила: чим складніша форма, тим простіше має бути забарвлення килимка, і навпаки – для прямокутних та овальних килимків можна вибрати будь-що, навіть яскраві та строкаті рішення.

Пам'ятайте про безпеку

Останнє, та не менш важливе – килимок у дитячій має бути безпечним і для відпочинку, і для активних ігор. Тому він не повинен ковзати, скомкуватися або утворювати складки. Щоб цього уникнути, вибирайте щільні не ковзаючі вироби або купуйте під килимок спеціальну підкладку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас