Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради батькам близнюків

Поради батькам близнюків
 

Народження малюка – величезне щастя для батьків, а двійня – це щастя подвійне! І хоч почуття можуть переповнювати вас, все ж таки ви напевно будете виснажені турботами, пов'язаними з доглядом за двійнятами та їх годуванням. Вам важливо переконатися, що обидва малюки отримують однакову кількість уваги та турботи, і нічим не обділені.

Двійнята дуже особливі, як і догляд за ними – до нього потрібно відповідно підготуватися. І тут ми хочемо поділитися з вами кількома актуальними порадами:

• По-перше, запасіться всім необхідним для зміни підгузків у подвійному обсязі, а краще – іще із запасом. До речі, купуючи оптом, ви ще й заощадите. Пам'ятайте про те, що на день іде 10-12 підгузків на одного малюка, а з двійнею вам точно потрібно бути впевненими, що необхідні для цього розхідники не закінчаться.

• По-друге, не купуйте повністю однаковий одяг двійнятам. Як мінімум, він має відрізнятися хоча б за кольором, але ще краще – просто купіть різноманітних речей: зручних, м'яких, комфортних, і міксуйте близнюкам різні образи.

• Купіть більше ганчірок для зригування, адже це будуть робити обидва малюки, і за ними буде непросто встигнути.

• По-четверте, якщо ви плануєте годувати двійню сумішшю, то одразу запасіться подвійною кількістю пляшечок.

Сплануйте всі ці дрібниці та повсякденні потреби, і вам буде набагато простіше пройти через такий особливий та непростий етап вашого життя.

Також важливо, щоб ви розуміли наступне: хоч двійнята і народилися разом, та це дві окремі особи, і ставитися до них треба відповідно. Особливо це важливо у перші роки життя – кожен з малюків повинен відчувати та розуміти свою унікальність, індивідуальність. Виховуючи двох зовні неймовірно схожих дітей, ви повинні усвідомлювати наступне:

• Не варто називати близнюків чи двійнят схожими чи римуючими номерами. Спочатку це звучить прикольно, але у майбутньому дітям це може дуже не подобатися.

• Не варто постійно одягати близнюків однаково. Це можна робити з певних приводів, і все одно намагайтеся, щоб хоч колір одягу був різним. Адже кожна дитина має відчувати свою унікальність.

• Говорячи з малюками, називайте їх імена або ім'я дитини, до якої звертаєтесь. Так двійнята знатимуть, що ви їх розрізняєте та сприймаєте не єдиним цілим, а кожного любите за його унікальність.

• Краще уникати порівнянь між дітьми-двійнятами, оскільки це може спричинити нездорову конкуренцію між ними.

А ще вам варто пам'ятати, що близнюки чи двійнята не обов'язково розвиватимуться однаково. Наприклад, один може почати повзати, а інший – ні, але потім одразу стане на ніжки. Будьте терплячими і дайте малюкам рости у своєму власному темпі. І головне – навчіть їх дбати одне про одного, а не змагатися. Любіть обох дітей однаковою безумовною любов’ю і ніколи їх не порівнюйте.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас