Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зігрітися взимку: кращі рецепти глінтвейну та грогу

Як зігрітися взимку: кращі рецепти глінтвейну та грогу

Запрошуємо вас на келих глінтвейну до нашого спа-готелю!

Морози – це стрес для організму, який ми всі хочемо якнайшвидше пережити. І зробити це набагато простіше, коли є такі смачні гарячі напої, як грог та глінтвейн. І дійсно, важко уявити зимові свята без цих ароматних алкогольних коктейлів з прянощами, цитрусовими фруктами та медом.

Поласувати смачними напоями на зимовому прохолодному повітрі під час зустрічі з друзями, ярмарку або відпочинку на гірськолижному курорті – це насолода. У цій статті поговоримо про найпопулярніші зігріваючі коктейлі, які зроблять ваш відпочинок в Закарпатті ще більш атмосферним.

Факти з історії глінтвейну та грогу

Уперше про гаряче вино з цілющими травами та ароматними фруктами cтало відомо завдяки Риму. Це був спосіб боротьби з застудою, який став прообразом сучасного глінтвейну.

Ще один популярний зимовий коктейль, грог, прийшов до нас з Британії. У 17-му столітті для профілактики цинги та інших хвороб моряки вживали ром. Як результат – постійно перебували у стані алкогольного сп’яніння. Адмірал був не задоволений цим, тому наказав розбавляти ром гарячою водою взимку та холодною – влітку. Таким чином розбавлений водою ром став передвісником сучасного грогу, до якого зараз додають лимон та прянощі.

Сьогодні і глінтвейн, і ром відрізняються від своїх давніх сородичів. З’явилося багато цікавих рецептів та варіацій. У ресторанах спа-готелю “Жива вода” ми також пропонуємо смачний зігріваючий глінтвейн.

Як приготувати глінтвейн

Для приготування коктейлю краще обирати червоні сухі або напівсухі вина, які треба підігріти до 70-80 градусів. Кип’ятити вино не рекомендовано. Існують рецепти з коньяком або ромом замість вина, також окрім червоного іноді використовують біле вино або сидр. За правилами, вміст алкоголю має бути не менше семи відсотків. Приготувати глінтвейн можна і без алкоголю, якщо проявити фантазію. У такому випадку в якості основи використовуйте вишневий, яблучний, виноградний або ягідний сік.
 

Відпочинок в Закарпатті взимку: готуємо зігріваючий глінтвейн

Інгредієнти:
  • апельсин - 1 шт;
  • лайм - 1;
  • лимон - 1;
  • цукор - 100 гр;
  • вода - 100 мл;
  • спеції (гвоздика - 3 зірочки, кориця - 1 паличка, лавровий лист - 1 шт, мускатний горіх - 1 щіпка, ваніль - 1 стручок, аніс - 1 зірочка);
  • червоне сухе вино - 1 літр.
Етапи приготування

1. Очистіть цитрусові фрукти від цедри.

2. Висипіть цукор у велику ємність, додайте воду та цедру, перемішайте. Поставте на середній вогонь.

3. Додайте спеції та вино. Перемішуйте до тих пір, поки цукор не розчиниться.

4. Доводити до кипіння суміш не можна, але коктейль повинен бути гарячим.

5. Вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою та дайте настоятися протягом 40-50 хв.

Відпочинок в Закарпатті: готуємо грог

Зігріваючий британський напій став популярним і в Україні. Найчастіше у рецептах використовують такі інгредієнти як ром, чай, цукор, лимонний сік та прянощі. Але іноді використовуються також цитрусові або імбир.

Для приготування грогу краще обирати витриманий ром. Необов’язково брати дорогий напій, але краще віддайте перевагу надійному виробнику.

Грог з чаєм та прянощами

Інгредієнти:
  • білий ром – 40 мл;
  • цукровий сироп – 20 мл;
  • лимонний сік – 15 мл;
  • чорний чай – 10 мл;
  • лимон – 40 г;
  • гвоздика – 3 шт;
  • кардамон – 3 шт.
Приготування
1. Покладіть у стакан дві дольки лимону, три зірочки гвоздики та три зерна кардамону.

2. Додайте лимонний сік, цукровий сироп та ром.

3. Долийте гарячий чорний чай та розмішайте коктейль ложкою.

Спа-готель “Жива вода” чекає вас на глінтвейн

Чудовий відпочинок в Закарпатті у готелі, де є власний великий спа-комплекс – мрія багатьох. (Відновлення сил, оздоровлення та келих теплого смачного глінтвейну – наш рецепт, щоб пережити цю холодну зиму!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас