Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Види, причини виникнення та принципи лікування гемангіоми

Види, причини виникнення та принципи лікування гемангіоми

Гемангіоми – плями, які з'являються на тілі та інших відкритих ділянках голови, шиї та на руках. Крім того, можуть зустрічатися на кістках, та навіть внутрішніх органах. Визначити гемангіому може лише кваліфікований лікар у стаціонарі. Найчастіше для цього проводиться візуальний огляд. Багато хто вважає, що гемангіома відноситься до раку, але насправді це не так.

Різновиди та причини появи гемангіом

Насамперед — це судинне новоутворення, що виникає внаслідок порушення розвитку. Це пов'язано з гіперплазією судин, яка часто зустрічається у новонароджених і зникає в перший рік життя. Основна особливість у тому, що судинна сітка може розростатися, приводячи до новоутворень, що височіють над поверхнею тіла. Сучасне лазерне видалення гемангіоми у клініці Calm допоможе позбутися новоутворення у Києві. Клініка лазерної дерматоонкології для лікування використовує доказову медицину. Метод лікування обирається з урахуванням результатів аналізів.

Різновиди гемангіом:

• Капілярна. Відрізняється синім або бордовим кольором з яскравими, чіткими контурами.

• Кавернозна. Іноді її називають печеристою. Являє собою вузлик, що знаходиться під шкірою. Він заповнений кров'ю.

• Комбінована. Це також виступаюче новоутворення, характерного кольору.

• Змішана. Це новоутворення торкається не лише судин, а й нервових закінчень чи лімфи.
лікування гемангіом

Принципи лікування гемангіом

Лікування здійснюється залежно від виду та розміру гемангіоми. Для вибору правильного алгоритму лікування слід використовувати апаратне дослідження. Оптимальним варіантом видалення вважається лазерна вапоризація. Цей метод відноситься до максимально естетичних, тому що не залишає шрамів та серйозних опіків, слідів.

Незважаючи на те, що гемангіоми загалом не є небезпечними, проте це дефект естетичного характеру. Основна особливість у тому, що доброякісне утворення може перерости у злоякісне. Також може бути спровоковано руйнування тканин кісток і м'язів, якщо гемангіома знаходиться в ділянці кісткової тканини.

Оптимальним варіантом лікування є не лише лазер, а й кріодеструкція. Це руйнування холодом. Загалом доступно кілька варіантів лікування, залежно від причин виникнення та віку пацієнта. Крім того, використовуються лікарські речовини, у складі яких є пропранолол. Ця речовина може випускатися у вигляді гелю або таблеток. Можна використовувати і глюкокортикостероїди, які добре допомагають, але мають велику кількість протипоказань. Можна використовувати і цитостатики, однак у разі, якщо гемангіома відрізняється великими розмірами і погано реагує на стандартну терапію. Найчастіше видалення використовують у разі різкого збільшення новоутворення.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас