Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи варто очищувати м´які меблі самостійно?

Чи варто очищувати м´які меблі самостійно?

Чисті меблі – не тільки охайний зовнішній вигляд, але і збереження інтер'єру в кімнаті, запорука здоров'я. М'які меблі, так само як матраци та подушки, здатні накопичувати продукти життєдіяльності людини. В даному випадку йдеться про піт, лусочки шкіри, жирові виділення. Саме вони часто накопичуються на поверхні м'яких меблів, забруднюючи її. Нерідко це призводить до появи алергенів, до яких чутливі маленькі діти.

Складнощі, пов'язані з чищенням м'яких меблів

Якщо у вашому будинку є дитина, необхідно досить часто здійснювати очищення килимових покриттів, м'яких меблів та матраців. У домашніх умовах це не дуже просто. Найчастіше використовують засоби з магазину, наприклад, Ваніш. Однак варто пам'ятати, що навіть чиста поверхня після обробки зовсім не означає, що меблі всередині також вдалося очистити. Насправді людина очищає оббивку, але при цьому під нею, в товщі поролону та ватину може зберігатися значна кількість патогенних мікроорганізмів та алергенів. Їх не вдається прибрати за допомогою очищення вручну. В такому випадку знадобиться хімчистка меблів від професіоналів, що допоможуть видалити стійкі забруднення від вина, шоколаду.

Однією зі складнощів під час очищення вважається неможливість достатньою мірою висушити поверхню меблів. Саме тому рекомендовано використовувати засоби, які дають суху піну, дозволяючи витягнути забруднення назовні, але не даючи проникати волозі всередину меблів. Саме тому найкраще звернутися за допомогою до професійних компаній, що займаються очищенням меблів.
хімчистка м'яких меблів

Переваги професійного чищення м'яких меблів

В арсеналі працівників таких компаній є не лише активні хімічні компоненти та речовини, що дозволяють усувати забруднення.

Переваги професійних клінінгових компаній:

• Вони очищають внутрішню частину, дозволяючи позбутися алергенів, пилових кліщів та забруднень, що знаходяться у глибині наповнювача. У складі таких рідин може бути велика кількість поверхнево-активних засобів, які ніби видавлюють забруднення з поверхні тканин.

• Професіонали використовують спеціальні розпилювачі, які перетворюють речовину, що чистить, в практично суху піну, що містить мінімум вологи, але проникає в глибокі шари оббивки. • Залишки миючого засобу видаляються за допомогою потужного пилососу. Таким чином, вдається не тільки очистити меблі, але й зробити їх практично сухими.

Навіть використання дорогих засобів з магазину не може зрівнятися з професійним чищенням. При цьому власнику житла не доведеться витрачати кілька годин на обробку меблів, чекати доки вони висохнуть. Дуже часто тривале висихання призводить до появи неприємного запаху. Цього не відбувається в результаті швидкого сушіння, яке здійснюють працівники спеціальних клінінгових компаній.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас