Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Переваги та особливості приготування піци

Переваги та особливості приготування піци

Піца – це універсальна страва на будь-який випадок життя, до того ж, це одна з найлегших страв у приготуванні, якщо знати ряд особливостей.

Хрустка скоринка, ніжний соус та ароматний сир – завдяки таким своїм особливостям піца стала дійсно інтернаціональною стравою. Від легкого перекусу в офісі до святкових столів, від шкільних їдалень до романтичних побачень – зустріти цю страву можна де завгодно. Замовити топову піцу з доставкою по Чернігову можна на сайті https://chernigiv.monopizza.com.ua/, ми ж зупинимось на її перевагах та особливостях приготування.

Чому піца стала такою популярною

Перш за все, слід вирізнити простоту приготування такої страви. Саме тому й аналоги піци є ледь не в кожного народу. Корж з тіста, на який викладені різноманітні добавки – це одна з найбільш розповсюджених страв по всьому світу. Процес приготування займає кілька хвилин, тому довго очікувати на улюблену їжу не доведеться.

До інших переваг піци відносять:

  • приємний смак;
  • хороші поживні якості;
  • збалансованість – в приготованій з якісних інгредієнтів страві гармонічно комбінуються білки, жири, вуглеводи та інші необхідні елементи.

Окрім того, піца – це ще й дуже зручно. Таку страву легко поділити між великою компанією, її просто їсти вдома, офісі і навіть «на ходу». Якщо ж піца охолоне – не біда, адже всього кілька секунд у мікрохвильовій печі чи в духовці, і неймовірний аромат знову рознесеться кухнею!

Як приготувати смачну піцу

Існують тисячі рецептів приготування такої страви. При цьому весь процес можна розділити на чотири етапи:

  • Тісто. Спочатку до теплої води додаємо трохи солі, цукру та сухих дріжджів. Усе перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 15 хвилин. Далі додаємо олію та просіяне борошно. Гарно замішуємо та даємо настоятись 40 хвилин;
  • Соус. Його можна робити на основі сметани чи томатної пасти. Другий варіант вважається класичним. Для нього слід розігріти оливкову олію, після чого вилити в сковороду терті помідори. За бажанням можна додати часник, зелень болгарський чи гострий перець;
  • Підготовка топінгів. Начинка може бути будь-якою. Ковбаса пепероні, шинка, цибуля порей, куряче філе, морепродукти, консервована кукурудза і навіть ананаси – варіантів тисячі. Ну і головне – сир, його в піці багато не буває;
  • Випікання. По розкачаному тісту рівномірно розподіляємо соус та топінги. Далі відправляємо все в розігріту до 180 градусів духову піч. Весь процес займає від 20 до 30 хвилин.

Ну а найкраще піца смакує в хорошій компанії. Тому якщо плануєте незабутній вечір, уже зараз зателефонуйте своїм друзям та замовте свою улюблену страву в Monopizza!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас