Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що лікує уролог?

Що лікує уролог?

Уролог — це лікар, що спеціалізується на патологіях сечостатевої системи. До сфери урології належать хвороби сечового міхура, нирок, уретри та сечоводів, а також проблеми, пов'язані з чоловічим безпліддям і статевою дисфункцією. Як правило, візит до цього лікаря відкладають якомога довше, хоча навіть здоровим чоловікам бажано проходити профілактичний огляд раз на рік. Щоб запобігти розвитку серйозних патологій, важливо розуміти, що лікує уролог, і коли слід невідкладно звернутися за медичною допомогою.

Уролог: що лікує та як проходить прийом

Як оглядає уролог у Львові залежить від симптомів і статі пацієнта, якого він обстежує. Побутує думка, що це виключно чоловічий лікар, однак це не зовсім правда. В чоловіків уролог лікує сечову та статеву сферу, а у жінок — допомагає усунути лише захворювання, пов’язані з сечовивідною системою. Тому й виходить, що в середньому на шість звернень до уролога припадає лише одна жінка.

Прийом уролога починається з розмови про скарги пацієнта, характер і тривалість симптомів, а також із ознайомлення лікаря з історією хвороб. Для постановки точного діагнозу можуть знадобитися додаткові процедури, такі як УЗД простати, УЗД нирок і сечового міхура, аналіз сечі, спермограма, бакпосів сечі, мазок з уретри тощо.

Коли потрібно йти до уролога:

  • за наявності хвороб, що передаються статевим шляхом;
  • у разі виникнення підозри на камені в нирках і сечовому міхурі;
  • при нетриманні сечі;
  • при ерекційній дисфункції та безплідді у чоловіків;
  • якщо помітили кров у сечі;
  • якщо виникають больові відчуття при сечовипусканні чи статевому акті та ін.

Як підготуватися до прийому уролога

Перед консультацією уролога не потрібна особлива підготовка. Достатньо буде стандартних гігієнічних процедур статевих органів. Чоловіків також цікавить, як підготуватися до огляду простати. Оскільки обстеження буде відбуватися через задній прохід, перед візитом слід зробити очисну клізму та випорожнити кишківник. Також важливо, щоб під час огляду сечовий міхур був наповненим, тому за пару годин до цього бажано утримуватися від сечовипускання.

Головна помилка — чекати, що неприємні симптоми, пов’язані зі статевими органами або сечовивідною системою, зникнуть самі. Піти на прийом до лікаря важливо ще до того, як вони переростуть у хронічне захворювання.

Консультація приватного лікаря уролога у Львові

Записатися на візит до уролога можна в приватній клініці Medialt. Лікар-уролог медичного центру проведе обстеження, візьме аналізи та після встановлення діагнозу призначить комплексне лікування. В клініці керуються доказовими методами, тому пацієнти можуть бути впевнені, що їх лікуватимуть за сучасними протоколами. Запис на прийом здійснюється на сайті медичного центру, через сторінки в соцмережах та за телефоном.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас