Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Геть мішки і синці під очима!

мішки і синці під очима

Темні кола навколо очей старять нас ще більше, ніж зморшки або сивина. Як перестати бути схожою на панду?

Причини появи темних кіл

Перш ніж вибрати для себе найбільш підходящий спосіб боротьби з темними колами навколо очей, ви повинні точно знати причину їх появи. «Синці» під очима можуть з´явитися під час і після хвороби, частіше - це результат алергії, нездорового сну, а іноді темні кола під очима переходять у спадок. Можливо, вам спочатку доведеться боротися не з «синцями», а з хворобою, яка їх продукує.

• Зокрема, алергія дуже часто призводить до зміни кольору шкіри під очима. Якщо алергія - винуватець проблеми, то займіться її лікуванням та уникайте взаємодії з алергеном.

Можливо, у вас непомічена раніше алергія на будь-яку їжу або на певну хімічну речовину, що знаходиться вдома або на роботі. «Синці» під очима можуть з´являтися внаслідок такого різновиду алергії, як непереносимість глютену (один з алергенів - пшеничне борошно) або внаслідок глютенової хвороби. Проконсультуйтеся з алергологом і дерматологом, щоб виявити корінь проблеми.

• Недосипання і стреси також призводять до появи темних кіл навколо очей.

• Коли у вас закладений ніс, вени, що йдуть від очей до носа, розширюються і темніють, як і шкіра нижніх повік.

• Порушення пігментації шкіри.

• Вплив сонця, яке стимулює більш активне вироблення меланіну.

• Старіння. З віком шкіра стає тоншою, вміст жиру і колагену в шкірі виснажується, вени і судини, розташовані під очима, стають більш видимими, результат - темні кола навколо очей.

• Фактори способу життя: погане харчування, надмірне вживання алкоголю, напоїв, що містять кофеїн, куріння, недолік фізичної активності.

• Більшість «косметичних» проблем можна віднести на рахунок нестачі вітамінів. Темні кола та «мішки» під очима можуть з´явитися, якщо у вашому організмі недостатньо вітаміну К, В12 або антиоксидантів.

• Вважається, що досить часто темні кола навколо очей є спадковою проблемою. Якщо це ваш випадок, то будьте готові до того, що боротьба з цією проблемою не буде увінчана довгостроковим успіхом.

• Темні кола можуть бути просто «тінями», утворюватися на нижніх повіках в силу особливостей рис вашого обличчя.

Методи боротьби

Є безліч способів, які можуть допомогти вам позбавитися від темних кругів навколо очей. Але врахуйте, що не всі з запропонованих нами нижче підійдуть саме вам. Ви повинні вибрати варіант, який, на вашу думку, допоможе у вашому конкретному випадку. І не зайвим буде спробувати декілька запропонованих методів боротьби і в майбутньому, можливо, скомбінувати 2-3 найбільш підходящих вам способи для більш відчутного результату.

1. Природні засоби. Скористайтеся тим, що стоїть на полиці у вашій кухні, холодильнику або росте на грядці.

Наприклад, огіркові кільця допомагають позбавитися від «мішків» під очима і тонізують шкіру. Покладіть на заплющені очі по 1 товстому кільцю огірка на 10-15 хвилин. Огірок повинен повністю покривати область нижньоъ повыки. Робіть так щодня.



Прикладайте до очей холодні вологі чайні пакетики або кубики чайного льоду. Таннін, що міститься в чаї, знімає припухлість під очима і перешкоджає зміні кольору шкіри. Процедуру краще робити вранці. Чайні пакетики бажано охолоджувати з вечора в холодильнику. Будьте обережні з вибором чайних пакетиків: якщо у вас алергія, то ромашковий чай може викликати припухлість під очима, і радше не прикладати до очей трав´яні чаї, а використовувати звичайний чай, що містить танін.

Спробуйте сиру картоплю: подрібніть 1 велику сиру очищену картоплю в міксері, вийміть отримане пюре і покладіть на шкіру навколо закритих очей на 30 хв., потім змийте теплою водою.

2. Прикладайте холодну ложку до шкіри навколо очей. Покладіть ложку в морозильник на 10-15 хвилин. Потім притуліть охолоджену ложку до шкіри під очима. Ні в якому разі не притуляйте ложку до закритої верхньої повіки!

Додамо, що холодну ложку, компрес або лід можна прикладати до шкіри не більш ніж на 2 секунди.

3. Сон «для краси». Намагайтеся спати як можна довше кожну ніч. На даний момент точно не з´ясовано, чому після недовгого сну з´являються темні кола під очима. Передбачається, що через неповноцінний соншкіра обличчя блідне, і темні ділянки шкіри під очима стають ще більш виразними.

Постарайтеся визначити для себе особисто, як довго вам потрібно спати (зазвичай це близько 7-9 годин). Проведіть експеримент протягом 2-х тижнів і визначтеся, скільки ж годин сну допоможуть вам позбавитися від «синців» під очима.

Уникайте стресів, які порушують здоровий сон. Більше розслабляйтеся і відпочивайте.

4. Харчуйтеся правильно. Їжте багату на корисні речовини, свіжоприготовлену їжу й пийте багато води. Не забувайте про овочі та фрукти, особливо про капусту, шпинат та інші листові зелені овочі.

Зменшіть споживання солі. При підвищеному вмісті солі вода затримується в організмі, що може призвести і до набряклості під очима в тому числі. Також сіль погіршує кровообіг, через що кров´яні судини можуть бути темнішим, як і шкіра під вашими очима.

5. Підберіть спеціальні косметичні засоби. Наносьте крем для очей, який містить вітамін К і ретинол. Найбільшого ефекту ви досягнете, якщо будете наносити крем кілька разів протягом дня.

Маскуйте «синці» під очима за допомогою тонального крему для повік. У даному випадку дуже важливо не помилитися з тоном крему, інакше ви можете з необережності зробити кола під очима ще більш виразними.

Подбайте про нічний догляд за шкірою. Існують маски, які можна після нанесення залишати на всю ніч і які допомагають позбавитися від набряків і темних кіл під очима. Так само спробуйте наступне: перед сном змочіть бинт або легку тканину в холодній воді, відіжміть, лежачи покладіть цей «компрес» на закриті очі і залиште на ніч.

Не рекомендується користуватися косметикою з сильним ароматом, а також косметикою, яка містить саліцилову або гліколеву кислоту.

6. Кидайте курити! Куріння може спричинити проблеми з кровоносними судинами, в результаті яких судини набувають темно-синього кольору, в тому числі - під очима.

Наостанок побажаємо вам терпіння та наполегливості у боротьбі з «синцями» і «мішками» під очима, так як в даному випадку швидкий результат, на жаль, малоймовірний. Але, гірше самої втоми може бути тільки стомлене відображення в дзеркалі. Не здавайтеся!

За матеріалами likar.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас