Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому дитині може не вистачати любові?

Дитині недостатньо любові

Дивно, що дуже часто батьки виховують дітей так, ніби перед ними такі ж дорослі незалежні самостійні люди. Але ж всі чудово розуміють, що дитина сама по собі беззахисна. Вона ще не знайома з можливістю уходити у себе при необхідності, користуватися всілякими життєвими вивертами. І вся ця недосвідченість рівносильна білому чистому аркушу паперу. На якому батьки, при бажанні, можуть намалювати прекрасний, добрий і здоровий світ. Тобто виховати дитину, яка зможе в подальшому відкрито дивитися на світ і любити його.

У статті наведено найпростіші способи. Про них, між іншим, вам зможе розповісти навіть ваша дитина. Найголовніше навчитися чути дітей. Адже вони іноді говорять такі речі, слухаючи які можна відкрити для себе щось абсолютно нове, чого так і не вистачає багатьом дорослим. Так ось завдання батьків не просто відкрити цей новий світ, але і створити умови, щоб він повноцінно розвивався.

Що потрібно зробити для того, щоб Ваша дитина змогла радіти навколишньому середовищу і ділитися зі світом кращим, отримуючи тільки позитивний заряд?

1. Перш за все, почніть з найпростішого. Це природа. Якщо дитина почне любити рослини, тварин, просто розуміти радість нового дня - це буде дуже великий крок для малюка. Тому починайте кожен день з того, що, цілуючи вранці свою дитинку, підходьте до вікна і помічайте найменші деталі погоди. При цьому навчіть малюка радіти всьому. І листку, і деревцю, і пташці... І навіть якщо дощ - нехай дитина відчуває досконалість зовнішнього світу незважаючи ні на що.



2.Також важливим моментом має бути ранкова зарядка. Але це не повинно бути обов´язковим елементом. Ви повинні теж вміти імпровізувати. Нехай дитина відчуває, що ви з нею начебто танцюєте кожен день.

3. Важливими у вихованні є прогулянки на свіжому повітрі з дітьми. Тут Ви можете придумувати всілякі ігри. Наприклад, нехай дитина щодня малює новий маршрут ваших прогулянок. Таким чином ви розвинете її здатність до координації, хорошу пам´ять, фантазію. І потім разом з дитиною і намальованою нею картою ви подорожуватимете по вулицях. Придумуйте в кожному куточку міста, в якому ви живете, ваші місця. Можете навіть їх називати вигаданими іменами. І відображати це все на вашій власній карті.

4. І, звичайно ж, у вас може бути щось своє, якась мила сімейна традиція, про яку будете знати ви і ваша дитина. Це може бути придумана вами пісенька вранці, або яка-небудь смакота, яку ви можете готувати разом... І тоді ваш малюк щоранку буде відчувати себе першовідкривачем. І як знати, може він стане відомим ученим. Все залежить тільки від Вас.

За матеріалами vseodetyah

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас