Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Коти і діти: як налагодити стосунки?

Коти і діти

Відносини кішок і дітей завжди були і будуть непростими. У деяких сім´ях кішки відмінно ладнають з немовлятами, охороняють їх від різного роду напастей, але в той же час нерідкі і протилежні випадки, коли малюк і кішка не ладнають між собою.

Коли малюк тільки з´являється у будинку, то відразу дуже важко зрозуміти, як поведе себе по відношенню до нього ваша кішка, тому спочатку не підпускайте її до немовляти без вашої присутності, не залишайте малюка одного без нагляду і не дозволяйте кішці заходити до кімнати в якій він знаходиться.

Тим часом, буде зовсім не зайвим познайомити свого домашнього улюбленця з новим повноцінним членом сім´ї відразу при його появі. Нехай кішка обнюхає самого малюка, а також його речі (чи варто згадувати, що ви повинні контролювати процес «знайомства»?), після чого тварина зрозуміє, що малюк не представляє для неї ніякої небезпеки. Такий контакт також корисний для того, щоб з´ясувати питання, чи не принесе шкоди кішка самій дитині: дуже часто у дітей трапляються випадки алергії на кішок. Якщо ви помітили перші ознаки алергії у дитини, то вам серйозно слід задуматися про те, як звести спілкування кішки і малюка до мінімуму.



Коли малюк починає повзати або ходити необхідно стежити, щоб кішка не сприйняла спроби дитини пограти, як агресивні випади в її бік, і не напала на неї. Дуже часто самі батьки малюка скаржаться на те, що кішка подряпала його без видимих на те причин, і їхнє завдання - запобігти можливим конфліктам між малюком і твариною.

Крім цього, необхідно стежити за: • гігієною - в цей період малята дуже люблять тягнути все до рота, тому необхідно, щоб ті речі, які малюк зустріне на своєму шляху, були чистими, котяча миска з їжею і тим більше туалет не попадалися зовсім;

• здоров´ям тварини - дуже важливо на цьому етапі давати їй протиглистні препарати, адже паразити у кішок з´являються із завидною постійністю;

• прибиранням - нехай дитина під час подорожей по кімнаті не зустрічає на своєму шляху котячий ворс, іграшки та інші «несподіванки».

За матеріалами detishnik.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас