Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підготувати дитину до появи домашньої тварини?

Як підготувати дитину до появи домашньої тварини?
 

Кожного разу, побачивши котика, собачку, морську свинку чи папужку, ваш малюк починає самим що не є жалібним голосом вмовляти вас завести домашнього улюбленця? Всі ми, звичайно ж, розуміємо, що завести тварину в будинку нескладно, а от щоб утримувати і доглядати її, потрібно мати чимало часу, терпіння і відповідальності. Тому перш, ніж заводити домашнього улюбленця, вам потрібно підготувати до цього своє чадо. Як це зробити?



1. Розкажіть дитині, як важливо дбати про тварину. Іноді дітки хочуть вихованця так само, як і просто нову іграшку, і вони можуть не розуміти різниці. Переконайтеся, що ваш малюк усвідомлює, що іграшку можна закинути і більше з нею не гратися, а про тварину доведеться дбати постійно. Поясніть йому, що домашній улюбленець – це жива істота, яку треба регулярно годувати, постійно доглядати, інакше вона помре.

2. Переконайтеся, що дитина розуміє свою відповідальність. Якщо ваш малюк впевнений, що хоче завести домашню тварину, переконайтеся, що він знає про відповідальність, яка на нього буде покладена. Наприклад, якщо ви збираєтеся завести собаку, розкажіть дитині, як потрібно гуляти з собакою, як її треба годувати, спілкуватися з нею і піклуватися про її здоров'я. Переконайтеся, що малюк розуміє свою роль у догляді за домашнім улюбленцем.

3. Переконайтеся, що ваша дитина достатньо здорова, щоб завести тварину. Вам обов'язково потрібно піти до педіатра і обстежитися на наявність алергії на тварин. Також деякі види тварин (наприклад, рептилії) не рекомендується тримати в будинку з дуже маленькими дітьми. Всі ці питання ви повинні обговорити зі своїм педіатром, щоб упевнитися, що тварина не зашкодить здоров'ю вашого малюка.

4. Розкажіть дитині про концепцію життя і смерті. Малюк повинен бути готовий до того, що тварина може рано чи пізно померти, інакше смерть улюбленця може виявитися для дитини занадто травмуючою подією.

5. Дайте дитині поспілкуватися з такою самою твариною перш, ніж заводити її вдома. Якщо у когось з ваших друзів є така ж тварина, як ви збираєтеся завести, дайте дитині можливість провести з нею деякий час. Подивіться, як малюк поводиться з твариною, як спілкується і грає з нею. Це також дасть вам можливість оцінити, наскільки чадо готове до того, щоб завести тварину вдома.

Навіть завівши домашнього улюбленця, постійно нагадуйте дитині, що тварина – теж член вашої родини, і незважаючи ні на що, ви від неї ніколи не відмовитеся і завжди будете про неї піклуватися.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас