Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Другий день весілля: обов´язки свідків

Другий день весілля

Вибираючи собі свідків, наречений і наречена не тільки оточують себе кращими друзями, але й забезпечують собі хорошу підмогу в організації та проведенні весілля. Адже, як відомо, і старший, і старша повинні допомагати молодим при підготовці до весілля.

Зазвичай вони надають допомогу в організації парубочого і дівич-вечора, старша готує і проводить конкурс викупу нареченої в день весілля, а старший допомагає нареченому при його здійсненні. Старшого і старшу можна попросити вибрати і розпланувати маршрут весільної прогулянки і підготувати деякі атрибути весілля: нарядити весільний автомобіль, приготувати пелюстки троянд і монетки, якими будуть обсипати молодих при виході з РАГСу, підготувати кошики з напоями та закусками для весільної прогулянки та інше.

Найкраще на роль свідків підходять молоді та кмітливі люди, які готові брати активну участь в житті весілля.



Як було прийнято ще з давніх часів, на другий день весілля запрошувалися в основному, тільки родичі нареченої і нареченого. З друзів могли прийти тільки шафер і дружка. Вони, як і в перший день, допомагали організовувати весілля, конкурси, багато жартували і веселили гостей.

Прямих обов´язків у свідків на другий день весілля як таких немає. Але є кілька бажаних дій з їхнього боку. Наприклад, коли проходить обряд пошуку нареченої в будинку у чоловіка на другий день, свідки можуть допомогти обіграти це дійство.

Потім на банкеті другого весільного дня вони, як і в перший день, знаходяться поряд з молодими. А перед тим, як наречена і наречений увійдуть до приміщення, де проходить святковий банкет, свідки урочисто оголошують їх і розбивають на щастя тарілку. Під час конкурсів вони вже більшою мірою беруть участь як ведучі цих самих конкурсів, рідше як учасники. Свідки взагалі, за бажанням, можуть бути головними організаторами розважальних заходів другого весільного дня.

За матеріалами wedding.ua

Попередня частина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас