Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Плюси і мінуси зимового зачаття

Зимове зачаття

Зима - це не найвдаліший час для планування і зачаття дитини. У цьому упевнені багато майбутніх мам і тат. У цей час в жіночому організмі підвищений рівень пролактину - гормону, який пригнічує роботу яєчників і пригнічує сексуальний потяг людини. Саме тому дозрівання яйцеклітини в холодну пору року трапляється набагато рідше, ніж навесні або влітку. Однак діток, зачатих взимку, не набагато менше, ніж літніх, весняних або осінніх.

Коли на вулиці холодно

Коли на вулиці панують зима і холод у представниць прекрасної статі значно знижується сексуальний потяг. На чоловічому ж організмі зима негативно не відбивається. У представників сильної статі все відбувається з точністю до навпаки - саме в холодну пору року виробляються більш витривалі і сильні сперматозоїди. А це, в свою чергу, говорить про те, що зачата дитина буде здоровою і міцною.

Крім того, за словами вчених, навіть якщо в зимовий період яйцеклітини і дозрівають гірше, то це все-таки не дуже негативно позначається в цілому на заплідненні.

Радість і вагітність

Перенести вагітність, зачавши дитину взимку, буде набагато простіше. Як правило, перший триместр вагітності для майбутньої мами проходить непомітно, якщо не рахувати неприємності під назвою токсикоз.

А от другий триместр потрапляє на весну - пору року, якв у всіх людей викликає відчуття радості і приємні емоції. Саме ці почуття - найкращі переживання під час вагітності. Адже малюки, які знаходяться в материнській утробі, також можуть відчувати прекрасне пробудження природи і разом з мамою насолоджуватися цією красою.

Третій триместр - взагалі казка. Він припадає на літо. Не потрібно надягати на себе ніякого важкого одягу, а також з´являється прекрасна можливість поповнити вітамінами власний організм.

Народжений восени

Дитина, зачата взимку, народиться восени, яку астрономи і лікарі вважають хорошим періодом. Осінні діти виростають слухняними, турботливими, добрими, лагідними і ніжними. Так і в житті вони домагаються дуже великих висот.

Народжені восени кожен свій крок ретельно обдумують. Вони старанні в роботі, мають ясний і врівноважений розум, стійкий і легкий характер. У їхніх сім´ях відносини, як правило, міцні, відданість сприяє міцним шлюбам. Люди, які з´явилися на світ восени, люблять дітей і тварин, неконфліктні в сім´ї.

Обережно! Віруси!

На жаль, на перші три місяці розвитку плода (найкритичніший період, адже в цей час здійснюється закладка всіх систем і органів дитини) припадає перший і другий пік ГРВІ, ГРЗ та грипу. А жіночий організм, в свою чергу, з настанням вагітності до того ж стає більш вразливим до атак вірусів.

Майбутній матусі в першому триместрі вагітності хворіти не дозволено. Ніякі методи профілактики захворювань, ніякі комплекси вітамінів, на жаль, не можуть гарантувати 100% захисту від грипу та застуди.

З повною відповідальністю

На яку б пору року не доводилося зачаття дитини, до цього кроку потрібно підійти з усією відповідальністю. Перед зачаттям майбутній мамі і майбутньому татові необхідно здати всі аналізи і усунути перешкоди у вигляді хвороб. Якщо необхідне якесь лікування, то медики не рекомендують пробувати в цей період зачати дитину, адже це може завдати їй шкоди.

Існує теорія, що зачаттю дитини може перешкодити погана погода: сильний вітер або дощ. Або ще гірше того - природні катаклізми - протистояння планет або затемнення місяця.

Також краще відкласти поки що зачаття дитини, якщо ти сильно переохолодилася, переїла, вживала алкоголь або займалася важкою фізичною працею.

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас