Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кольорове питання: 5 правил поєднання кольорів

Кольорове питання: 5 правил поєднання кольорів

Кожен день люди задають собі питання: Чи підходить мені ця краватка? Яку блузку надіти з цими брюками? І відповіді на них прямо залежать від одного фактора - кольорів. Щоб просто одяг став ретельно продуманим ансамблем, не обійтися без правил поєднання кольорів.


Повне розуміння кольорів і їх спектру - тривалий процес, але швидкий рецепт існує. У світі мистецтва та моди існують десятки і навіть сотні більш складних правил, залишимо їх професіоналам. У цій статті - декілька нескладних і повністю готових до використання порад.

Біла сорочка підійде до чого завгодно


Коли все інше програє, залишається лише підняти білий прапор... і виграти! Адже біла сорочка поєднується з усім, включаючи ті речі незвичайних відтінків, які ви не носили через відсутність пари.

Білу сорочку можна одягти під насиченого кольору костюм або пастельний жилет - в будь-якому випадку ви будете виглядати нестандартно і елегантно. Класична бавовняна біла сорочка повинна бути зшита з гарного матеріалу і добре сидіти, і тоді її ціна буде не менше вартості золота відповідної ваги.

Сірий + яскравий колір =?

Щоб будь-який експеримент з кольором не провалився, включіть в ансамбль трохи сірого. Цей колір здатний контролювати будь-які відтінки, в тому числі й ті, які окремо здадуться неприпустимо яскравими.

Тому, будь то один спалах кольору на ультрамодному аксесуарі або яскрава річ, доповніть її сірим светром, брюками або жакетом. Так ви не тільки підкреслите сильний, насичений відтінок, але і насолодитеся ефектом сірого - класичного, елегантного, а в цьому сезоні ще й модного кольору.



Не носіть кольорові брюки

Неважливо, хто ви і чим займаєтеся: відмовтеся від спокуси придбати яскраві штани. Штани - той самий консервативний центр вашого гардеробу, в якому варто відмовитися від радикальних експериментів з кольором.

Яскраві брюки заявляють про себе дуже голосно, тому ніколи не надягайте штани, більш яскраві, ніж піджак або топ. Низ - основа будь-якого ансамблю, тому все, що ви можете собі дозволити, - це класичні джинси або брюки спокійних відтінків.

Поєднуйте рівноцінні кольори

Для кращого результату поєднуватися повинні не тільки самі кольори, а й вибрані вами відтінки. Це означає, що кожен колір в ансамблі повинен бути не яскравішим за інші. Щоб перевірити, чи це так, подумки сфотографуйте новий ансамбль на чорно-білий фотоапарат.

Ті кольори, які на «фотографії» виглядають як подібні відтінки сірого - ідеальні кандидати на поєднання. Тому пастельні кольори - до пастельних, яскраві - до яскравих, а насичено-темні - до таких же темних.

Протилежності притягуються

Заслужіть чимало компліментів, поєднуючи навіть дуже яскраві кольори. Як? Поєднуйте між собою кольори з наступних основних пар: червоний і зелений, жовтий і фіолетовий, помаранчевий і синій. Ці поєднання як би говорять про те, що ви впевнені у своєму стилі і досить досвідчені в області одягу. Адже такі поєднання не тільки не ріжуть око, але вражають багатством кольору і привертають до себе загальну увагу.

Поєднання кольорів - в будь-якому випадку неоднозначне завдання. Але це вміння можна назвати одним з необхідних кожному, нехай навіть і в невеликому обсязі. П'ять перерахованих правил повинні стати базою, початком. Незважаючи на всі обмеження, мода завжди заохочувала сміливі експерименти і виділяла любителів незвичайних поєднань. Доведіть собі та іншим, що ви вмієте одягатися не гірше найдосвідченішої модниці!

За матеріалами anutkina.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас