Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно годувати дитину з пляшечки: 8 правил

Як правильно годувати дитину з пляшечки: 8 правил

Якщо твоєму малюку не вистачає твого молока, доводиться додавати в його раціон суміші штучного харчування. Щоб дізнатися як правильно годувати дитину з пляшечки, прочитай ці правила годування.


Правило 1: стерильний посуд

Якщо у твоєму будинку з'явився малюк, якого треба годувати з пляшечки, вдома повинна бути завжди потрібна кількість якісного стерильного посуду для малюка.

Правило 2: температурний режим

Ні в якому разі не розігрівай суміш в мікрохвильовій печі - зовні пляшечка може опинитися значно прохолоднішою за саму суміш, і ти ризикуєш обпекти малюкові ротову порожнину і стравохід.

Правило 3: стерильна соска з правильними отворами

Соска для пляшечки повинна бути завжди стерильною і зберігатися в закритій ємності, щоб на неї не потрапляв пил. Отвори в соску повинні бути оптимального середнього розміру, тому що занадто маленькі дірочки утруднять годування маляти, а надто великі знизять у малюка смоктальний рефлекс.

Правило 4: тиск

Коли дитина смокче суміш з пляшки, в порожній частині ємності з'являється негативний тиск. Щоб годування не утруднялося, зроби збоку пляшечки маленький отвір, який допоможе вирівняти тиск всередині і зовні пляшки.



Правило 5: якщо лопнула пляшка

Якщо при нагріванні або охолодженні суміші пляшечка лопнула, не здумай переливати суміш в іншу пляшку - в суміші можуть залишитися крихти скла, тому її потрібно викинути разом з розірваною пляшкою.

Правило 6: температура суміші

Не підігрівайте суміш до температури вище, ніж температура тіла - адже організм малюка налаштований отримати саме таку їжу.

Правило 7: «стовпчик»

Після годування малюка потрібно кілька хвилин потримати у вертикальному положенні «стовпчик», щоб з шлунку вийшло все повітря, яке потрапило туди під час годування.

Правило 8: скільки їсти?

Не примушуй малюка доїдати суміш, що залишилася в пляшечці - в різний час доби в дитини різний апетит, і у маленьких дітей організм точний і безкомпромісний - він завжди знає, скільки потрібно з'їсти, щоб насититися.

Це головні правила харчування дитини з пляшки. Пам'ятай про них, і твій малюк завжди буде здоровий, ситий і веселий.

За матеріалами mama.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас