Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Корисні вправи для вагітних

Корисні вправи для вагітних

Пологи поки що тільки в перспективі, але всі триместри вагітності, кожен по-своєму, вимагають від жіночого організму критичної напруги. При тому, що майбутня мама дуже бережеться і уникає додаткових навантажень, тим більше, якщо вагітність протікає не зовсім гладко, це новий стан жіночого організму зовсім не є хворобою.

не зовсім гладко, це новий стан жіночого організму зовсім не є хворобою. Зміни та пов'язані з ними незручності - це норма для будь-якої жінки, яка бажає реалізувати своє призначення бути матір'ю! І для того, щоб полегшити собі цей період і підготувати себе до майбутніх пологів, зовсім не зайвим буде потурбуватися про себе заздалегідь.

До великої радості для всіх майбутніх мам в наші дні є велика кількість методик, що дозволяють зміцнити своє здоров'я під час вагітності та підійти до пологів у хорошій фізичній формі. Пропонуємо деякі вправи з фітнесу для вагітних, які відносять себе до неспортивного типу і не бажають відвідувати спеціальні курси, але які розуміють важливість підготовки і готові самі робити щось для себе і майбутньої дитини.

Іншого шляху просто немає - витривалість, фортеця м'язів і сила з'являються тільки в результаті постійних тренувань. Незважаючи на те, що заняття розроблені спеціально для вагітних, Ви повинні обов'язково проконсультуватися з лікарем і отримати підтвердження того, що ваш стан дозволяє займатися фізичними вправами!


Вправи для спини
Організм, який перебудувався на виношування дитини, істотно змінюється. Молочні залози стають більше і важче, відтягують плечі вперед, що укорочує м'язи грудей і подовжує м'язи спини. З'являється біль у спині, потилиці, плечовому поясі. Суглобові зв'язки розслабляються, живіт збільшується, рівновага порушується, жінка може легко спіткнутися і навіть впасти. Якщо м'язи спини треновані, протистояти цьому набагато легше. Крім того, чим більше сильніше під час вагітності зміцнить м'язи грудей і спини, тим легше їй буде в майбутньому піднімати і носити немовля.

Ось кілька вправ для вагітних, які дозволять максимально зняти навантаження на спину під час вагітності. Ці вправи займуть у Вас всього 10-15 хвилин, а результат ви побачите, коли легко і самостійно народите здорову дитину, а потім зможете в повному обсязі виконувати важкі, але радісні материнські обов'язки.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас