Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимові ігри для дітей на вулиці

Зимові ігри для дітей на вулиці
 

Як це здорово, коли за вікном йде перший сніг. Все навколо стає білим... Ми в дитинстві отримували неймовірний захват, коли випадав перший сніг. А тепер повинні це почуття передати своїм дітям і пояснити, що зима - час прогулянок і розваг на вулиці.


Для прогулянок в зимовий час у дитини має бути відповідний одяг: їй має бути тепло, бажано, щоб одяг не промокав, щоб гуляючи, дитина залишалася сухою. Варто один раз замерзнути - і у вас вже застуда, нежить, бронхіт. Тому перегляньте речі свого малюка: куртки, непромокальні штани, шапки і чоботи – вони повинні бути хорошої якості, і бажано, не в одному екземплярі. Якщо дитина намокла або сніг забився йому під куртку, ви можете збігати додому і переодягти її в змінний чистий одяг. І ви, не позбавляючи задоволень дитину, можете сміливо знову бігти на вулицю.

З дитиною можна грати в сніжки. Покажіть, як здорово ліпити сніг і кидати сніжки один в одного. Якщо ви знайшли компанію або знайомих - приєднуйтесь до них, разом завжди веселіше! Можете позмагатися зі своїми друзями, хто більше зробить сніжок або накатаний сніжний ком. З приготованих сніжок зліпіть сніговика. І не одного, а декількох. Нехай це буде родина сніговиків: тато, мама і дітки-сніговички.

Не забудьте одягнути своїх сніговиків: традиційна прикраса для них - це шапки і шарфи. Поекспериментуйте, причепуріть сніговиків в капелюх, модну бандану або хустку. Мамі-сніговикові, як господині, можете надіти фартух і в руку дати ополоник або ложку. Папу-сніговика можна зробити традиційним, а можна з морквин зробити йому модну зачіску - ірокез. Якщо ви граєте в снігу з ще маленькою дитиною, робіть маленьких сніговичків, так дитині буде простіше їх ліпити.

Пофантазуйте, що зі снігу можна ліпити ще. Сніг - це відмінний матеріал для ліплення. Зліпити можна різних істот і предмети: кіт, зайчик, собачка, мишка, жирафик, гусениця. Зробити різнокольоровими їх можна, поливаючи кольоровою водою або розмальовуючи фарбами. Виходить досить красиво і сніг до пензлика не липне.

Ще діти, особливо шкільного віку, люблять будувати фортеці і лабіринти. Вони можуть провести цілий день за цим цікавим заняттям. Будувати можна не тільки зі снігу, але і з льоду. Однак ви повинні будете стежити, щоб дитина не замерзла, відпоювати її гарячим чаєм.

Прикрасьте вуличну ялинку. Для цього згодяться формочки для пасочок з піску. У них залийте підфарбовану воду за допомогою фарб, поставте на вулицю, поклавши в них ниточку. Для краси і різноманітності у воду можна покласти мішуру або ялинову гілочку або часточку апельсина. Прикрасьте цими іграшками ялинку. Буде дуже симпатично.

Можна пограти з дитиною в гру «пошук скарбів». Заздалегідь купіть солодощі і загорніть їх у пакетик або в коробочку. Сховайте їх під снігом у дворі або в затишному містечку. Придумайте маршрут пошуків, намалюйте карту і дайте завдання малюкові. Він із задоволенням буде грати в цю захоплюючу гру, знаючи, що його чекає скарб.

Пограйте в гру «Слідопити». Дітям дуже подобається роздивлятися свої сліди на снігу. Не полінуйтеся і знайдіть в інтернеті, як виглядають сліди тварин і птахів. Можете відправитися в ліс або парк і поспостерігати, хто які залишає сліди. Вам пощастить, і ви можете в лісі побачити сліди зайця, пташок. Дитині буде цікаво, вона буде слідопитом.

Діти дуже люблять зиму, і у вас є можливість в цьому переконатися.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас