Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кесарів розтин: небезпеки для дитини

Кесарів розтин: небезпеки для дитини

Кесарів розтин нерідко рятує життя матері і дитині. Але назвати кесарів розтин природним процесом появи на світ дитини не зважиться ніхто. А все, що неприродньо, загрожує ускладненнями як для матері, так і для дитини. Дізнайся, що очікує твого малюка після його появи на світ за допомогою кесаревого розтину. Знання - потужна сила, яка, можливо, дасть тобі можливість зменшити негативні наслідки кесаревого розтину.

Які труднощі чекають дитину після кесаревого розтину

Відразу ж після появи на світ малюка відправляють у відділення новонароджених, де за ним уважно спостерігають фахівці. Кесарів розтин пов'язаний з певними ризиками для новонародженого. У дитини порушується кровообіг через різкий перехід з рідини в повітря.

Крім того, в природних пологах при проходженні малюка через родові шляхи з його легень практично «вичавлюється» рідина, що допомагає швидко встановити дихання. У дитини ж, яка з’явилася на світ шляхом кесаревого розтину, часто вологі легені або надлишок рідини в них.



Як правило, до 7-10-го дня життя організм новонародженого повністю відновлюється сам. Але якщо малюк народився не зовсім здоровим, можливі проблеми з диханням (саме тому кесарята перші кілька діб свого життя потребують інтенсивного моніторингу). До того ж дітки, народжені за допомогою кесаревого розтину, довше адаптуються у новому середовищі.

Кесарів розтин - мітка на характері

Природні пологи - це дуже важливий для дитини досвід успішного подолання труднощів. Щоб вижити, малюкові доводиться боротися, шукати вихід. Спостереження психологів показують, що дітки-кесарята, позбавлені цього безцінного досвіду, часто в майбутньому відрізняються нерішучим характером, замкнуті і пасивні.

За матеріалами 4mama.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас