Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Різдвяна казка «Зірочка в подарунок для мами» (Марія Шкуріна)

Різдвяна казка «Зірочка в подарунок для мами» (Марія Шкуріна)
 

Був тихий передріздвяний вечір. Перші зірочки вже почали загорятися на небозводі. Маленька Ганна сиділа одна в своїй кімнаті і майструвала листівку в подарунок для своєї матусі. Ах, як шкода, що Ганна була ще маленька і могла подарувати мамі тільки ось цю листівку. А якби вона була дорослою, змогла б вона подарувати мамі те, в чого та найбільше потребувала? Змогла б, якщо навіть доктор, пан Пилип вже просто мовчки хитав головою?


Неньці більше всього на світі треба було здоров'я. Здоров'я, аби нарешті встати з ліжка і, як минулого року, взявши Ганну за руку, піти на прогулянку. Дівчинка пам'ятала, як вони всі, разом з татом, будували сніговика, як грали в сніжки, як весело сміялася мама. А зараз вона просто сумно посміхається і цілує Ганну в лоб. Вона навіть не може піднятися з ліжка, щоб підійти до вікна і побачити чудовий різдвяний снігопад. Такого прекрасного снігопаду на Різдво Ганна ще ніколи не бачила! Білі пластівці снігу повільно пливуть по повітрю. Все навколо, дерева, будинки, вулиця здається срібним у світлі ліхтарів. Ганна подивилася на небо, на перші зірочки, і раптом їй в голову прийшла думка. Сьогодні ж напередодні Різдва! А це означає, що можна загадати бажання. Всі знають, що бажання, загадані на Різдво, збуваються. Потрібно тільки вибрати зірочку, загадати бажання і чекати. От тільки матуся не може навіть підійти до вікна. Ах, от би подарувати мамі таку зірочку, яка змогла б виконати її бажання! А Ганна точно знала, яке бажання загадала б мама. Тільки вчора вона питала маму про те, чого б та хотіла більше всього на світі. І матуся, звичайно, відповіла, що хотіла б знову бути здоровою.

Ганна відкрила вікно, підняла голову до неба, вибрала на ньому найкрасивішу зірочку і попросила:

- Зірочка, моя мила зірочка, не могла б ти спуститися, будь ласка, вниз? Я вкладу тебе в листівку, яку зробила для матусі. Я так хочу, щоб моя мама могла загадати бажання, а вона не може навіть встати і підійти до вікна.

І тут сталося диво. Маленька золотиста зірочка стала спускатися все нижче і нижче, ось вона вже підлетіла зовсім близько до вікна. Ганна простягнула долоньку, і зірочка приземлилася на неї. Вона виблискувала і іскрилася, і здавалася набагато яскравішою, ніж коли була нагорі, особливо на тлі сріблясто-білого снігу.

- Спасибі, зірочка, - вимовила дівчинка.

Вона дуже обережно вклала зірочку в листівку і пішла в кімнату своєї матусі. Ганна тихенько постукала в двері, потім заглянула і, побачивши, що мама ще не спить, зайшла в кімнату.



- Мамочко, я прийшла побажати тобі щасливого Різдва і віддати подарунок. Він не простий, чарівний. Це маленька зірочка, але вона може виконати твоє бажання. Воно обов'язково збудеться.

Мама посміхнулася Ганні і відкрила листівку. Зірочка виблискувала і мінилася в напівтемній кімнаті.

- Яка вона прекрасна! - Вимовила мама, - Може краще, нехай вона виконає будь-яке твоє бажання?

- Ні, мамочко, твоє бажання набагато важливіше. Та й у мене теж, всього одне бажання. Я дуже-дуже хочу, щоб ти була здорова, - відповіла дівчинка.

- Спасибі, моя маленька, - посміхнулася мама, - Я теж дуже хочу виздоровити. Як думаєш, чи під силу таке нашій зірочці?

Потім вона подивилася на зірочку і знову посміхнулася. Зірочка блиснула ще раз і згасла.

- Згасла, - сумно сказала Ганна.

- Але ж ми встигли загадати бажання, не переживай, - ласкаво промовила мама, - Ну а тепер іди спати, вже пізно, завтра Різдво.

Ганна поцілувала і обняла матусю, і пішла спати.

А вранці сталося диво! Перше, що почула Ганна, коли прокинулася, був мамин сміх. Дівчинка не повірила своїм вухам. Вона схопилася з ліжка і, що є сил, побігла в мамину кімнату. Мама сиділа в ліжку, пила чай, розмовляла і сміялася, як раніше. Поруч з нею стояли тато і доктор Пилип. Доктор знову мовчав і хитав головою. Але в цей раз він посміхався.

- Мамі стало краще, - вимовив тато і ніжно обійняв Ганну.

- З Різдвом, мамочко, татусю, з Різдвом, дядько Пилип! - Радісно закричала дівчинка, обіймаючи маму, - Зірочка, вона виконала наше бажання! Я знала!

А мама сміялася і плакала, і нічого не могла сказати.

Пізніше, після сніданку, вони допомогли мамі встати й одягтися, а потім всі разом пішли на вулицю. Там Ганна з татом зліпили сніговика, а потім бігали, дуріли і валялися в снігу. А мама дивилася на них, спершись на руку доктора, і посміхалася. Самою своєю гарною посмішкою. І вона більше не була сумною. Доктор сказав, що мамі знадобитися ще кілька днів, щоб остаточно зміцніти. Він і сам не міг повірити в те, що сталося. Це було чудо. Чудо, яке було неможливо описати з медичної точки зору. Це й зрозуміло, адже в жодному розумному медичному довіднику лікарських засобів ви не знайдете зірочки, виконуючої бажання.

З Різдвом вас! І не важливо, коли ви його святкуєте. Головне, щоб у вашому серці жила любов. Великого вам здоров'я!

За матеріалами happy-school.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас