Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепт салату «Берізка»

Рецепт салату «Берізка»
 

Цей салат відмінно підходить і на святковий стіл, і як частування для гостей. Адже так хочеться урізноманітнити вечерю чимось смачненьким і запросити друзів, щоб разом покуштувати нову страву. Салатик дуже легкий у приготуванні, не дуже дорогий, а головне - смачний!

Рецепт салату «Берізка»

Інгредієнти:

100-200 гр. чорносливу
1 куряче стегно або куряча грудка
200 гр. свіжих печериць
1 середня цибулина
2 свіжих огірка
3 яйця, зварених круто
Майонез

Приготування:

Готується цей салат покроково, так як складається з шарів, які змащуються майонезом.

1) Беремо тарілку, змащуємо її трохи майонезом. Перший шар - це чорнослив. Його потрібно промити. А якщо він твердий, то розм'якшити його слід, заливши на пару хвилин окропом. Подрібнюємо чорнослив. Ріжемо його соломкою. Змащуємо майонезом. Слід залишити 1-2 шт. чорносливу для прикраси салату.

2) Варимо курку. Коли вона охолола, також подрібнюємо і викладаємо на чорнослив, солимо і змащуємо майонезом.

3) Подрібнюємо гриби і обсмажуємо їх на сковорідці разом з цибулею і соняшниковою олією. Даємо охолонути. Потім викладаємо на салат.

4) Наступний шар після грибів - яєчний білок. Відокремлюємо білок від жовтка і нарізаємо дрібними кубиками. Змащуємо шар майонезом. Можна трохи підсолити.

5) Після білка кладемо нарізаний соломкою свіжий огірок. Змащуємо майонезом.

6) Потім кришимо жовток, який залишився з яйця.

7) Робимо дві смужки з майонезу. Це буде стовбур дерева. За бажанням, можна зробити одну берізку, або навпаки - побільше. З чорносливу робимо полосочки, які кладемо на стовбур з майонезу. Травичку (низ салату) можна зробити з кропу або зеленої цибулі. Листя, гілки берізки краще всього виходять з петрушки.

Можете зробити квіточки із зеленої цибулі - стовбур квітки, а сама квітка з граната. Або зробити мухоморчики. Для цього знадобиться 1 перепелине яйце і 1 помідор. Зваріть в круту яйце (вариться воно дуже швидко). Розріжте навпіл, розрізані половинки покладіть на салат. З помідора відріжте бік - це буде капелюшок гриба. І зробіть крапельки з майонезу. Виходить красиво і оригінально.

Приємного вам апетиту!

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас