Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як одягнути Животик взимку

Як одягнути Животик взимку
 

Зима - це класно! Пухнастий білий сніг, іній на деревах, малюнки морозу на склі. Все це, звичайно ж, романтично і здорово. Але зима не буває без морозу, холоду та ожеледиці. Іноді дуже небезпечно ходити під час відлиги: все тане, падають бурульки і наст з усіх дахів. А якщо різко вдарить мороз, то нам загрожує і ожеледь. Це небезпечно для будь-якої людини, а для вагітних - тим більше. Адже жінка відповідає не тільки за себе, а й за здоров'я і благополуччя малюка.


При такій погоді на вулицю варто виходити в крайніх випадках і в міру потреби. А ось при гарній морозній погоді не гріх і погуляти. Все навколо білим-біло, як у казці... ну чим не зимова романтика? І вам добре, і малюкові чудово: від свіжого повітря, від вашого позитивного настрою, від піших прогулянок.

Але щоб не захворіти від таких прогулянок, потрібно одягатися тепло. «Пузатикам» буває дуже складно підібрати собі одяг, адже животик росте, і багато речей стають малі. У такому випадку, вам просто необхідно перебрати свій гардероб. Відсортуйте відразу речі на дві категорії: ті, які на вас маленькі (до них можна повернутися після пологів), і ті, які зараз добре на вас сидять і будуть впору ще деякий час.

Це стосується всіх речей: від нижньої білизни до верхнього одягу. Бюстгальтери бажано підбирати теплі, з підкладкою, які добре підтримують груди. Светри і туніки повинні бути теплими і вільними. Добре, якщо вони прикривають і животик, і спину. Віддавайте перевагу вовняним і теплим речам, які дійсно вас будуть зігрівати.

Брюки або штани бажано купити спеціалізовані, тобто для вагітних. Вони і животик прикриють, і спинку, і добре зігріють в мороз. У таких штанцях ви не повинні замерзнути. Тільки не беріть тонкі, такі більше підійдуть для теплої пори (весна, осінь). Легінси без утеплювача відпадають відразу. Вони тонкі і ви в них швидко замерзнете, а красуватися краще вдома, перед чоловіком, ніж взимку на вулиці. Можете також носити і сукні, але за умови, що надягнете теплі колготки.

Що стосується верхнього одягу, то ви самі побачите, що дублянка, шуба або пуховик стають маленькими на вас. Не варто себе мучити і здавлювати животик. Зараз є спеціальні слінгокуртки 3 в 1. Вони зручні тим, що таку теплу курточку ви можете носити, будучи вагітною, потім разом з малюком в якості слінгу, і просто як звичайну курточку. Дуже оригінальне і продумане рішення для майбутніх і молодих матусь. Виробники дійсно пішли на зустріч матусям, за що їм спасибі.

Але якщо ви шукаєте варіант більш економний, тоді запозичте курточку або пуховик у подружок або хороших знайомих хоча б на два розміри більше. У ньому ви будете почувати себе вільніше і комфортніше. Попросіть у мами або свекрухи приміряти її дублянку або шубку - вони вам не відмовлять!

Що стосується взуття, то вибирайте чоботи на плоскій підошві. Вагітним жінкам носити взуття на підборах незручно й непрактично. Але якщо каблук зручний і погода дозволяє, то можете зробити виняток, не позбавляти ж себе задоволення...

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас