Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Підготовка до грудного вигодовування під час вагітності

Підготовка до грудного вигодовування під час вагітності
 

Про грудне вигодовування говорити можна годинами! Хтось може поділитися власним досвідом, хтось з чуток знає про годування грудьми, а хтось планує вагітність або годування. У сучасному світі грудне вигодовування у багатьох дівчат викликає шок. Це заняття багатьом здається непростим, з області фантастики, таким, що вимагаэ спеціальної підготовки. Але чи так це насправді?


Звісно, до пологів потрібно готуватися не тільки фізично, матеріально, але й морально. Розпитайте у своєї мами, як у неї протікали пологи і годування грудьми. Запитайте у співробітниць, подруг, родичок, які вже народжували, нехай вони поділяться з вами своїм досвідом. Вам слід заздалегідь налаштуватися на успішне грудне вигодовування.

Грудне вигодовування - це цілком природний процес, властивий кожній жінці. Природою закладено, щоб дитина харчувалася материнським молоком. Але, на жаль, багато молодих дівчат стикаються з такими проблемами, як нестача молока, неможливість налагодити лактацію.

Щоб підготуватися заздалегідь до лактації, вам необхідно переглянути своє харчування, зробити його повноцінним і збалансованим. Ви повинні акуратно і дбайливо ставитися до прийому будь-яких лікарських засобів. Деякі гормональні препарати можуть впливати на ваш організм, в тому числі і на лактацію.

Деякі фахівці радять розминати груди заздалегідь, щоб вироблялося молоко. Фізичний вплив на груди - масаж, розминка, носіння спеціальних бюстгальтерів, може підготувати до вигодовування, але не повноцінно. Насправді, груди слід правильно доглядати і правильно прикладати дитину до грудей. Це позбавить вас від тріщин на сосках, різних хворобливих проявів і налагодить лактацію.

Деякі фахівці радять розсмоктувати протоки молочної залози, але під час вагітності це не зовсім правильно. Причина криється в тому, що груди дуже пов'язані зі статевою системою жінки, при таких маніпуляціях виробляється гормон окситоцин, який дає можливість матці скорочуватися. А це може призвести до передчасних пологів. Але якщо ви все це робите акуратно і безболісно, то вам переживати нічого.

Під час вагітності слід зміцнювати грудні м'язи. Робіть вправу «ножиці». Вона полягає в тому, щоб розводити руки в сторони. Ця вправа відома нам ще з дитячого садка. Можна також накладати долоні один на одну на рівні грудей і стискати на видиху. Ці вправи не піклуються про грудне вигодовування, а просто зміцнюють грудні м'язи.

Важливо носити бюстгальтери під час вагітності і після пологів. Вони підтримують груди, зберігаючи і продовжуючи їх молодість. Головне в цій справі - це особисто самій налаштується на грудне вигодовування, і тоді у вас все вийде. Жінки навіть з ускладненими пологами примудряються зберегти молоко. Для цього потрібно розминати, масажувати груди і своєчасно зціджуватися.

Ви повинні знати, що зціджування - це хоч і болісна, але дуже необхідна процедура. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина була здоровішою, щоб вона харчувалася не з пляшечки, а вашим молоком, вам просто необхідно добитися того, щоб ваші груди були м'якими, і в них прибувало молоко. Для цього потрібно пробивати молочні протоки, які можуть забитися шляхом зціджування. І продовжувати це робити тоді, коли вас випишуть з пологового будинку, і ще протягом місяця після пологів. Якщо цього не робити, то можливо з’явиться і підвищення температури, і молоко просто перегорить, а ваша дитина буде харчуватися штучними сумішами.

Тому тут все залежить тільки від вас і вашого бажання!

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас