Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поробки на Великдень для дітей

Поробки на Великдень для дітей
 

Наближається велике християнське свято - Великдень або Світле Христове Воскресіння. Цього року Великдень припадає на 5 травня. Якщо у вас є дітки, ви не обов'язково повинні привчати їх до віри, молитв і ходіння до церкви. Якщо ви – віруюча людина, ви не повинні нав'язувати дитині свою віру, досить просто пояснити малюкові, що це за свято, звідки воно прийшло і яка його суть.


Маляті набагато цікавіше робити поробки або подивитися театралізований спектакль, нехай навіть у вашому виконанні. Дозвольте дитині прикрасити паску посипкою, крашанки – накейками і т.д. Адже дітлахам цікаво не тільки спостерігати за вами, а й самим брати участь у приготуваннях до свята.

Для самих маленьких зробіть писанку з паперу. Для цього вирізається овал з альбомного аркуша, на нього дитина може наклеювати різноманітні фігурки з кольорового паперу. Все за принципом новорічної ялинки. Більш дорослим діткам буде цікаво зробити власні великодні прикраси.



Візьміть сире яйце і товстою голкою зробіть в ньому дірки з обох сторін. Вміст яйця видуйте в чашку. Слід промити яйце. Потім фарбуємо яйце з допомогою барвника.



З кольорового паперу вирізаємо прямокутники з закругленими краями або овали, і гофруємо. Таким чином ми робимо метелика. Потім потрібно перетягнути отримані заготовки смужкою паперу.



З картонного лотка від курячих яєць вирізаємо одну клітинку. Із звичайного картону потрібно вирізати невелике коло, на яке для стійкості буде приклеюватися ця сама клітинка. З'єднуємо всі деталі між собою клеєм ПВА.

Повинні вийти ось такі оригінальні великодні яєчка.



З того ж картонного лотка можна зробити і великодніх курчат. Для цього потрібно вирізати клітинку з лотка таким чином, щоб у неї вийшли чотири гострих куточка - з боку кожної стінки. Пофарбуйте цей осередок по кольору пофарбованого яйця. Гострі кути відверніть, на одному з них намалюйте дзьоб і оченята, на протилежний зсередини приклейте пір'їнку, пофарбовану в колір лотка. Покладіть в лоток яйце і пасхальне курча готове!



При чому, таким чином можна подати великодні яйця на стіл - вийде красиво і оригінально.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас