Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Тайм-менеджмент для мами

Тайм-менеджмент для мами
 

Якщо ви - молода мама , ви напевно постійно відчуваєте критичну нестачу часу. Часу не вистачає ні на що, не кажучи вже про відпочинок. Але це не означає, що ви не можете цього змінити. Скориставшись нашими порадами, ви зможете розпоряджатися кожною хвилиною максимально ефективно, знайти час не тільки на повсякденні справи, але і на себе, і на улюблену сім'ю.


Постійно ведіть список того, що потрібно зробити

Список того, що потрібно зробити - це головний інструмент планування часу. Складіть основний список, а виходячи з нього - більш дрібні, докладні списки необхідних справ. Складаючи план на день, виберіть справи, які ви зможете зробити сьогодні.

Якщо день досить завантажений, сплануйте більше дрібних справ, які не віднімають багато часу або таких, які можуть робитися у фоновому режимі (як прання, яке потрібно тільки завантажити . Якщо день обіцяє бути спокійним і більш-менш розвантаженим , сплануйте справи серйозніші, які вимагають більше часу та уваги.

Складання таких щоденних списків допоможе вам спланувати час ефективніше, звільнити голову від купи думок і зосередитися на потрібних справах.

Користуйтеся сучасними технологіями

На допомогу вам прийдуть ваші гаджети, якими ви користуєтеся щодня . Це може бути смартфон або планшет. Ви можете скористатися в них не тільки функцією органайзера, а й ставити різні нагадування, нотатки, будильник, які допоможуть вам не забути про важливі справи.

Також спробуйте скористатися сервісом Google Calendar - ця програма може відправляти нагадування як на електронну пошту , так і повідомленнями на телефон. Крім того , її можна синхронізувати з телефоном, і робити нотатки в будь-який зручний час прямо з нього. Таким чином , у вас завжди буде доступ до свого Google Calendar і з домашнього комп'ютера, і зі смартфону.

Використовуйте різні кольори

Особливо ця порада буде корисною для візуалістів - людаей, які найкраще сприймають інформацію візуально. Свій домашній календарик або списки справ позначайте різнокольоровими маркерами: залежно від дня тижня, важливості справ, або роду занять (дивлячись, як вам буде простіше).

Якщо ви користуєтеся електронним календарем, як правило, в ньому також можна використовувати різні кольори.

Таким чином, дивлячись на свій список справ, ви відразу помітите, що потрібно зробити терміново, а що може почекати. У цьому випадку справи можна виділяти різними кольорами і за часом: ті , які потрібно зробити вранці, вдень, ввечері.

Подібним чином можна писати і списки для всієї родини, виділяючи різними кольорами справи для кожного з членів родини.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас