Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Осінні поробки для дітей з листя (частина 1)

Осінні поробки для дітей з листя (частина 1)
 


Осінь - прекрасна і романтична пора для прогулянок. Дуже здорово ходити по осінньому лісу, шелестіти обсипаним листям і збирати собі в букетик різнокольорові кленові листочки: червоні, жовті, помаранчеві, зелені та коричневі. Це листя, а також квітки рослин, каштани і жолуді можуть послужити відмінним матеріалом для дитячої творчості. Ми пропонуємо вам кілька чудових ідей для осінніх поробок з дитиною.


осінні поробки з дитиноюВідбивання молоточком

Ви просто потрібно відбивати листя (бажано різного кольору ) молоточком на тканині. На квіти і листя потрібно покласти прозорий поліетиленовий пакет , щоб шматочки листя не приставали до молотка. Відбивати листочки потрібно ретельно, щоб вони пофарбували своїм кольором тканину. Цю кольорову тканину можна використовувати для серветок, подушок. Білу тканину можна замінити аркушем паперу. Тоді вийде дуже красива листівка.

осінні поробки з дитиноюЛистівки з сухого листя

Сухе листя різних кольорів можна подрібнити і використовувати для виробів в якості прикраси. Наприклад , ви можете намалювати дерева на галявинці , намалювати стебла без листя, змастити їх клеєм, а дитина може подрібненим листям посипати дерево. Дерево може бути червоно -жовтим, а галявинка - зеленою. Ця техніка відмінно підійде для виготовлення листівок на осінні свята (в тому числі і на День Вчителя).

осінні поробки з дитиноюАплікації з осіннього листя

Назбиравши разом зі своєю дитиною красивого листя, ви можете зробити красиві аплікації з листочків і квітів. Використовуйте свою уяву. З листя каштана можна зробити тулуб зайчика, з двох маленьких листочків - вушка. Можливо, листя і квіти нагадують вам щось за формою. Відсутні деталі можна домалювати кольоровими олівцями або фломастерами.

Дуже гарно виглядатиме їжачок. Намалюйте мордочку їжачка і зробіть йому колючки з різнокольорових листочків. З пластиліну можна зробити маленькі грибочки і покласти зверху «колючок».

осінні поробки з дитиноюКомпозиції із сушеного листя і квітів

Нам давно відомо, як можна засушити листя і квіти. Варто просто покласти їх під прес. Найпростіший спосіб - сушити в книзі або під книгами. Листочок буде гладенький, рівний і тоненький. З таких ідеально висушених квітів можна зробити цілі композиції, прикрашати ними вітальні листівки, закладки для книг, робити аплікації. Приклеювати листя до паперу можна за допомогою простого клею ПВА.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас