Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як впоратися з найскладнішими забрудненнями на кухні

Як впоратися з найскладнішими забрудненнями на кухні
 

Прибирання на кухні може стати справжнім випробуванням, якщо у вас не вистачає часу регулярно відмивати весь посуд, побутову техніку, робочі поверхні. Щоб заощадити час і сили на кухонному прибиранні, скористайтеся нашими порадами з очищення найважчих забруднень, які регулярно з'являються на кухні кожної домогосподарки.


Каструлі, сковорідки, сотейники

Як правило , більшість кухонного посуду , призначеного для готування (каструлі, сковорідки, сотейники), виконано з алюмінію або нержавіючої сталі. І якою б якісною і красивою не був ваш посуд , на ньому все одно будуть з'являтися плями, які в'їдаються під час готування. Як правило, миючи ці прилади, ми упускаємо забруднення зовні, а потім не знаємо, як з ними впоратися.

Якщо звичайний миючий засіб для посуду не може впоратися з прикипілим жиром та іншими забрудненнями на зовнішніх стінках посуду, навіть коли ви пробували його замочити, спробуйте додати до нього розчин аміаку. Тільки врахуйте, що при роботі з цим розчином кухню потрібно провітрювати. Якщо ж не допомогло і це, скористайтеся засобом для очищення духовки.

Плита, її решітки та конфорки

Навіть у найбільш грамотної господині час від часу їжа «біжить», застигаючи на поверхні плити плямами. Якщо у вас таке трапилося, не варто прибирати забруднення відразу. Дайте плиті охолонути, зніміть решітки та конфорки, замочіть пляму порошком або гелем для посудомийної машини. Звичайний миючий засіб не зможе проникнути в глибину плями, а абразивні чистячі порошки можуть залишити подряпини на поверхні плити. Через 15 хвилин перевірте, чи легко змивається пляма губкою. Якщо ні - додайте трохи води і почекайте ще 15 хвилин.

Решітки від плити і кришки конфорок зазвичай миються не так часто, незважаючи на те, що забруднюються щодня. А коли ми дивимося на них, збираючись очистити, просто руки опускаються. Щоб позбавити себе від зайвої мороки, помістіть решітки та кришки конфорок в посудомийну машину і поставте на звичайний режим для каструль і сковорідок. Якщо посудомийної машини у вас немає, спробуйте замочити їх у миючому засобі з водою на півгодини.

Якщо ж не допомогла ні посудомийна машина, ні миючий засіб, очистити решітки та кришки конфорок вам допоможе духовка. Нагрійте її до мінімальної температури, вимкніть і помістіть в неї решітки, змащені засобом для очищення духовки. Залиште на півгодини, потім сполосніть.

Робочі поверхні на кухні

Чим частіше ви готуєте, тим швидше на вашій кухні забруднюється плитка, стіни і інші робочі поверхні. Щоб жир не насихав шаром, протирайте щотижня ці поверхні простим білим оцтом. Але його не можна використовувати на пористих поверхнях - таких , як натуральний камінь. Якщо жир міцно застиг, можна скористатися миючим засобом. І намагайтеся регулярно прибирати зверху шафи, холодильник і витяжку – там, як правило, збирається багато жиру з пилом, відмити які згодом буде складно.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас