Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новонароджений і його сон: поради молодій мамі

Новонароджений і його сон: поради молодій мамі
 

Чи знаєте ви, що новонароджена дитина спить близько 16 годин на день? Звичайно, у це важко повірити молодим батькам, яким здається, що малюк вимагає їхньої уваги кожну хвилину. Насправді ці 16 годин просто розбиті на невеликі періоди по 2-4 години, які чергуються з неспанням і вдень, і вночі.


Немовлята зазвичай не сплять всю ніч, але вони й не повинні. Справа в тому, що їхня травна система настільки мала, що їм потрібно їсти кожні кілька годин. І якщо дитина не прокинулася на годування протягом 5 годин, її потрібно обов'язково розбудити і нагодувати.

Найголовніша порада молодій мамі - ви повинні використовувати час сну дитини на свій сон. Тобто, намагайтеся кожну хвилинку тиші відпочивати або спати, тому що такий 1-2 годинний сон вдень допоможе впоратися з недосипанням вночі, відновити недолік сил.

Ну а тепер вам потрібно подбати про те, щоб дитина спала міцно і комфортно. Почати, звичайно, потрібно з ліжечка. Вибравши хороше ліжечко для малюка, ви зможете спати спокійно, а малюк - міцно і комфортно. Як ви вже знаєте, дитяче ліжечко повинно бути екологічним, надійним, безпечним (без гострих кутів і деталей).

У ліжечко, звичайно, буде потрібен матрацик. А так як зараз рекомендується мінімалізм на спальному місці дитини, то матрац краще брати рівний і жорсткий. Його потрібно вкрити простирадлом і максимум покласти складену пелюшку під голову. Ніяких подушок, іграшок, бамперів і т.д. Не потрібно навіть ковдри, адже ви можете відразу правильно одягнути дитину, щоб вона не замерзла вночі. Так немовляті буде найбільш комфортно і безпечно. Особливо, таким чином ви мінімізуєте ризик СРДС .

Протриматися вам потрібно буде не так вже й довго: вже по досягненні 3-місячного віку більшість малюків спить по 6-8 годин вночі. Так що, і ви зможете відпочивати більше. Якщо ж ваш малюк досяг трьох місяців і ще не спить всю ніч, не переживайте. Адже усі малята індивідуальні!

Автор: Анна Сальнікова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас