Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смачна курка, запечена під овочами

Смачна курка, запечена під овочами
 

В черговий раз ламаєте голову над тим, що б такого приготувати на вечерю? Цей смачний рецепт ніжної курочки під овочами ідеально підійде для всієї родини: для дорослих і діток. Ще один плюс – в ньому дуже багато овочів, які подарують вам заряд вітамінів, таких необхідних в осінній та зимовий сезон. А приготувати таку курочку простіше простого!

Рецепт курячих ніжок, запечених під овочами

Для приготування цієї страви вам знадобиться:

- Курячі гомілки - 1 кг ;

- Солодкий болгарський перець (паприка) - 2 шт (краще різних кольорів);

- Помідори - 250 гр;

- Помідори черрі - 200 гр;

- Цибуля - 1 велика або 2 середніх ;

- Часник - 4 зубчики;

- Свіжий розмарин - 3 гілочки;

- Сіль, перець за смаком;

- Рослинна олія.

Приготування:

Натріть курячі ніжки сіллю і перцем, і обсмажте на сковороді до рум'яної скоринки. Поки курка смажиться, наріжте овочі: прості помідори і 1 перчик - кубиками, цибулю - тонко півкільцями. Часник пропустіть через прес. Розмарин можна використовувати за бажанням, дивлячись, наскільки ви його любите. Страва в будь-якому випадку виходить дуже смачною. Якщо ви вирішили додавати розмарин, обмийте одну гілочку і подрібніть.

На ту ж сковороду, на якій обсмажувалася курка, викладіть цибулю, обсмажте її до прозорості. Потім додайте до цибулі овочі, і тушкуйте їх 5-10 хвилин, щоб вони трохи розм'якли. Потім заправте їх розмарином, часником, сіллю і перцем за смаком. А поки овочі тушкуються, наріжте помідори черрі (на половинки) і перчик, який залишився, соломкою.

Глибоке деко застеліть фольгою або змастіть маслом, викладіть на нього курячі ніжки. Тушковані овочі викладайте зверху рівномірним шаром, потім прикрасьте страву зверху смужками перцю, помідорами черрі і розмарином . Все це відправте на хвилин 20-30 в духовку, розігріту до 200 градусів.

Подавайте курочку з рисом або локшиною. Приємного апетиту!

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас