Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що потрібно знати про профілактику застуди у дітей

Що потрібно знати про профілактику застуди у дітей
 

Осінь, дощі, прохолодний вітер і калюжі. Не встигнеш озирнутися, а дитина вже застудилася. Застуда – це скоріше збірне поняття, яке включає в себе багато хвороб на ранній стадії, в тому числі грип, ГРЗ, ГРВІ, бронхіт, фарингіт і багато іншого.



Найчастіше застудою хворіють дітки з ослабленим імунітетом. Посилити природний захист дитячого організму до зараження вірусу допоможуть мазі і краплі для профілактики застуди. Найкращими для дітей молодшого віку серед мазей вважається оксолінова, а серед крапель – деринат. Обидва препарати дозволені з 0 місяців, але все одно перед їх застосуванням потрібно проконсультуватися з лікарем.

Щоб дитина була здорова, дуже важливо багато уваги приділяти зміцненню імунітету. Для цього дуже добре підходять загартовування і обтирання водою на свіжому повітрі. Тільки починати такі процедури варто з літа, щоб організм поступово звикав, і це не викликало у нього стрес. Тоді до зими організм з легкістю перенесе пірнання в крижану ополонку , не кажучи вже про якісь віруси.

Ще один важливий момент для хорошого самопочуття вашого малюка – це прогулянки на свіжому повітрі. Про користь регулярних прогулянок вже й так написано багато, але в плані застуди вони допомагають дитині поступово звикати до зниження температури, що сприяє якнайшвидшій адаптації і перебудові організму до нових температурних умов.

Ще однією причиною захворювання може стати нестача вітамінів в організмі. Якщо ваш малюк недостатньо наївся ягід і фруктів за літній період, тоді варто допомогти імунітету комплексом вітамінів і мінералів.

Фізичні навантаження також благотворно впливають на здатність організму протистояти бактеріям і вірусам. Це обумовлюється тим, що під час підвищеної активності збільшується пульс, тобто швидкість руху крові по судинах, за рахунок чого всі процеси в організмі починають прискорюватись, в тому числі і вироблення лейкоцитів. Однак під час масових епідемій варто обмежити відвідування спортивних секцій та інших громадських місць.

Ці найпростіші заходи допоможуть вашій дитині відчувати себе бадьоро і здорово завжди. Але не варто забувати, що окремо їх ефективність знижується в рази, тому всі заходи краще робити в комплексі.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас