Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно зберігати літнє взуття в зимовий період

Як правильно зберігати літнє взуття в зимовий період
 

Щоб будь-які туфлі, сандалі чи босоніжки радували вас якомога довше, важливо правильно доглядати за ними. Це не означає – тільки протирати від пилу, взуття потрібно ще регулярно змащувати кремом і правильно зберігати, щоб воно не деформувалося.



Про те, як зберігати взуття так, щоб воно по максимуму зберігало свій первозданний вигляд, і піде мова сьогодні. Перед тим, як прибрати взуття в ящик «на зимівлю», насамперед ретельно почистіть його. Кожен матеріал потрібно чистити по-різному. Так, шкіряні туфлі можна очистити спеціальною щіткою, губкою або вологою ганчіркою, в той час як замшеве взуття можна чистити тільки пористою губчастою щіткою для замші та нубука. Заяложені місця можна спробувати відчистити спеціальною гумкою.

Після того, як взуття буде очищене від усіх забруднень, його необхідно добре просушити. Запам'ятайте, ніяке взуття ні в якому разі не варто сушити феном, пилососом або на батареї. Так ви значно зменшите термін його служби, не кажучи вже про деформацію через занадто швидке просихання. Найкращий спосіб – одягти взуття на колодки (якщо немає колодок, тоді просто напхати папером по-старинці) і залишити сохнути в передпокої на добу-дві. Взуття, яке сохне при кімнатній температурі, служить набагато довше.

Потім взуття потрібно відполірувати. Для цього, як правило, використовується м'яка тканина без ворсу. А далі можна перейти і до фарбування. Не секрет, що для фарбування шкіряного взуття краще використовувати спеціальні креми, а для замші – спреї.

І наостанок, можете побризкати устілки всередині дезодорантом для взуття. Коли всі процедури будуть закінчені, приберіть взуття в шафу до весни. Якщо у вас немає спеціальної шафи для зберігання взуття в холодну пору року (взуттєвниці), тоді складіть його в коробки, в яких воно ж і продавалося.

Для зручності на коробки можете наклеїти бірочки, щоб було простіше знайти ту чи іншу пару, не перериваючи всю свою колекцію. Ось, мабуть і все. Сподіваюся, що ці прості поради допоможуть вам зберегти ваше улюблене взуття не на один рік.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас