Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити кімнату світлішою

Як зробити кімнату світлішою
 

Якось в нашій країні раніше так будували будинки, що в деяких квартирах освітлення просто катастрофічно не вистачає. Темна кімната або квартира в цілому справляє негативний вплив на психіку дорослої людини, що живе в ній, не кажучи вже про дитину. Погано освітлений простір тисне, пригнічуючи всяке бажання щось робити.



Але мова сьогодні не про те, як впливає і до чого може привести недостатня освітленість житлових кімнат, а про те, як це можна виправити. Один з найбільш простих варіантів – купити нову люстру або додатковий світильник з великою кількістю ламп. Але пам'ятайте, тільки високоякісні світильники і лампи виробляють корисне світло для очей.

Більш складний спосіб – перефарбувати стіни в світлий тон. Не обов'язково це має бути біла фарба або шпалери, досить просто вибрати ніжний пастельний тон будь-якого відтінку. Якщо вже сильно хочеться яскравих фарб, тоді можна оформити одну стіну, як захочеться.

Не тільки світлі стіни освітлюють приміщення, а й підлога зі стелею. Якщо хочете привнести в кімнату максимум світла, тоді вибирайте глянцеві матеріали для стелі та підлоги. Тоді світло з вікна і від ламп буде відбиватися від світлих стін, стелі та підлоги, наповнюючи всю кімнату.

Ще одне золоте правило від дизайнерів – якомога менше деталей і меблів. Ви, напевно, ніколи над цим не замислювалися, але навіть квіти, що стоять на підвіконні, зорово затемнюють кімнату. Менше меблів – більше повітря. А підібравши меблі і текстиль в тон стін, ви також візуально збережете більше світла в кімнаті.

Багато дизайнерів також рекомендують використовувати більше дзеркал в інтер'єрі – це допомагає затримувати більше світла. Якщо вам не по собі від великої кількості дзеркал, тоді хорошою альтернативою можуть стати вітражі або фотошпалери із зображенням джерел світла.

Світла кімната – це добре, але на жаль не всім таке підходить. Деякі люди відчувають себе вкрай незатишно в сильно світлих приміщеннях, тому, щоб не переборщити, освітлюйте кімнату планомірно, тоді й організм зможе поступово адаптуватися до змін у звичному просторі.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас