Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради господиням: як проводити менше часу на кухні

Поради господиням: як проводити менше часу на кухні
 

Ви, як молода господиня, більшість часу проводите за готуванням і прибиранням? Вам би так хотілося проводити більше часу з сім'єю, але ви постійно крутитеся на кухні? У цій статті ми розповімо вам, як проводити менше часу на кухні і все встигати.



1. Правильно організуйте свою кухню. Це одна з найбільш важливих порад, якщо ви хочете менше часу проводити на кухні. Правильно організувавши своє робоче простанство, ви завжди зможете легко і швидко знайти необхідні прилади та інгредієнти для приготування страв. Не складайте на високі або далекі полиці, а також в незручні ящики предмети і продукти, якими користуєтеся щодня – нехай завжди все буде під рукою!

2. Не пробуйте готувати нові рецепти по буднях. У робочі дні тижня вибирайте для готування страви, які у вас завжди виходять, а також займають менше сил і часу. Мало того, що новий невипробуваний рецепт може зайняти більше часу, він може бути не таким смачним, як нам здавалося, коли ми його записували. У підсумку, є велика ймовірність того, що ви проведете більше часу на кухні – будь то готування за новим рецептом або приготування чого-небудь на швидку руку після того, як нова страва не вдалася.

3. Не готуйте кожен день. Трьох разів на тиждень достатньо. Не важливо, чи працюєте ви, чи сидите вдома, готувати кожен день і проводити купу часу на кухні немає ніякої необхідності. Якщо ви працюєте, постарайтеся готувати більше на вихідних, щоб на половину робочого тижня звільнити себе від готування. Також можете спробувати заготовлювати на вихідних домашні напівфабрикати (голубці, млинці, пельмені і т.д.), які набагато простіше розморозити і приготувати, ніж готувати вечерю з нуля.

4. Прибирайте за собою відразу. Чи «втекла» каша з каструлі, чи розсипалися крихти на підлогу - прибирайте такі речі відразу, поки вечеря готується. Після вечері це займе більше часу, і це час, який ви могли б провести зі своєю родиною. Те ж стосується і миття посуду під час готування. Якщо у вас немає посудомийної машини, у вільні хвилинки перемивайте за собою брудний посуд, щоб не залишати це «задоволення» на вечір. Якщо ви готували щось, від чого каструлю або сковороду складно буде відмити, відразу замочіть її теплою водою, а після вечері ви зможете вимити її набагато швидше.

5. Не соромтеся приймати допомогу. Якщо у вас є дітки, готові допомогти, або якщо у чоловіка з'явилося трохи вільного часу, не соромтеся приймати допомогу. Нехай вони вимиють брудний посуд, наріжуть овочі, протруть стіл, підметуть... Ці, здавалося б, дрібні клопоти, насправді всі в купі займають чимало часу. Делегувавши частину цих завдань помічникам, ви заощадите чимало часу і втомитеся набагато менше.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас