Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради з догляду та чищення килимів: прибираємо специфічні забруднення

Поради з догляду та чищення килимів: прибираємо специфічні забруднення
 

Від розлитого вина до жувальної гумки, що прилипла до вашого килиму – у вас може бути безліч неприємних випадків, після яких, здавалося б, килим вже можна тільки викинути. Не поспішайте цього робити! Ми підкажемо вам, як впоратися з різними специфічними забрудненнями на килимі.



• Кислоти. Кислотні плями, як від потужного засобу для чищення або оцту, вимагають швидких дій. Відразу ж обробіть таку пляму простою кухонної содою і водою. Потім розведіть аміачний розчин (1 частина аміаку на 10 частин води) і обробіть пляму ним. Змийте пляму холодною водою, дайте висохнути й акуратно пропилососьте.

• Алкогольні напої. Швидко нанесіть на пляму холодну воду і вимокайте всю зайву рідину. Потім змішайте 1 ч.л. миючого засобу, 1 ч.л. оцту і 1 л теплої води. Нанесіть розчин на пляму , дайте висохнути й акуратно пропилососьте.

• Кров. Відразу приберіть стільки крові, скільки зможете. Потім змішайте 1 ч.л. миючого засобу, 1 ч.л. оцту і 1 л теплої води. Нанесіть розчин на пляму і дайте висохнути. Потім акуратно пропилососьте, але тільки після того, як килим повністю висохне.

• Масло. Як і з кров'ю, масло відразу потрібно прибрати, наскільки це можливо. Потім на пляму необхідно нанести засіб для хімчистки і дати килиму висохнути. Якщо пляма залишилася, повторіть процедуру. Після цього акуратно пилососьте килим у місці плями.

• Віск. Натискаючи, проводьте кубиком льоду проти напрямку розлитого воску. Таким чином, віск застигне і його можна буде зняти.

• Кетчуп. Наведіть розчин з 1 склянки оцту і 2 склянок води, і за допомогою губки просочіть їм пляму. Часто віджимайте губку, поки пляма не зникне.

• Жувальна гумка. Жувальна гумка може серйозно залипнути у вашому килимі, так що вам потрібно якнайшвидше зробити так, щоб вона затверділа. Для цього натискаючи, проводьте кубиком льоду проти напрямку розмазаної жуйки. Як тільки вона застигне, ви зможете її зняти.

• Шоколад. Негайно зішкребіть шоколад з килима. Потім розмішайте 1 ч.л. миючого засобу, 1 ч.л. оцту і 1 л теплої води. Нанесіть розчин на пляму і ретельно змийте. Після цього акуратно пропилососьте килим.

• Кава. Негайно Вимокайте розлиту каву. Потім наведіть розчин з 1 ч.л. мийного засобу, 1 ч.л. оцту і 1 л води. Нанесіть розчин на пляму і дайте висохнути. Обробіть пляму засобом для хімчистки і акуратно пропилососьте після того, як килим повністю висохне.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас