Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Натуральні засоби для чищення, які знайдуться в кожному будинку

Натуральні засоби для чищення, які знайдуться в кожному будинку
 

Сучасна побутова хімія настільки агресивна, що багато мам роблять вибір на користь натуральних миючих і чистячих засобів. Звичайно, є забруднення, з якими без хімії не впоратися. Та все ж від більшості забруднень в будинку можна позбутися, використовуючи нешкідливі продукти, які знайдуться в кожному будинку. Далі поговоримо докладніше про кожен з них.



1. Зубна паста. Біла зубна паста на основі гелю може бути корисна не тільки для краси і здоров'я ваших зубів. Нею можна очистити срібні вироби, чорні смужки від взуття на підлозі і інші серйозні плями. Але будьте обережні і застосовуйте пасту тільки на твердих нефарбованих поверхнях, щоб не зробити ще гірше.

2. Білий оцет. Насправді простий оцет є дуже універнальним засобом для дому та побуту. Його використовують для усунення запахів, прасування і боротьби з комахами. А розчин з води і оцту в співвідношенні 1:1 допоможе вимити практично все: ванну, туалет, душову кабіну, водостоки, плитку, столи, вікна і дзеркала, варильну поверхню і т.д.

3. Перекис водню. Цей засіб використовується для обробки ранок, знебарвлення волосся, але його чистячі властивості не так популярні. Змішайте розчин з води і перекису в пропорціях 1:1 і обробляйте ним плями на білому і світлому одязі, щоб вивести їх без порошку.

4. Спирт. Всі ми знаємо про його дезінфікуючі властивості, але він також здатний допомогти нам у прибиранні будинку. Розчином з води і спирту в пропорції 1:1 можна протирати столи, кухонні робочі поверхні, скло і дзеркала, плитку і т.д. Спирт допоможе не тільки очистити, а й продезінфікувати практично будь-яку поверхню у вашому будинку, мінімізуючи ризик появи мікробів і цвілі.

5. Лимонний сік. Він містить у своєму складі очищаючі відбілюючі кислоти. Лимонний сік допоможе очистити вироби з міді та латуні і змусить їх блищати як нові. Розрізавши лимон і посипавши його зріз содою, ви можете використовувати його для очищення посуду і робочих кухонних поверхонь від застиглих плям (тобто замість абразивного миючого засобу). А якщо змішати півсклянки лимонного соку зі склянкою оливкової олії, то цей засіб можна використовувати як поліроль для дерев'яних меблів.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас