Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Натуральні засоби для прибирання дому

Натуральні засоби для прибирання дому
 

Під час вагітності особливо актуальним стає питання гігієнічної чистоти Вашого дому. Але для того, щоб її досягти, ми звикли використовувати засоби, які за складом часто бувають небезпечними для нашого здоров’я. І особливо небажаними вони є для використання під час вагітності, навіть якщо прибираєте не Ви, але ж вдихати випари доведеться, нікуди від цього не сховаєшся.


Не рідко побутова хімія викликає алергічні реакції, може страждати шкіра, органи зору та дихання. Все тому, що 90% пральних та миючих засобів, якими ми користуємось, виготовлено на основі фосфатів, хлору, цеолітів, аніонних ПАР (поверхнево-активних речовин), продуктів нафтопереробки та ін.

Під час вагітності саме час задуматися над використанням екологічних засобів для чищення дому. А як Ви дивитесь на те, щоб самостійно приготувати натуральні засоби для чищення?

Отже, декілька порад для втілення цієї благородної справи =)

• Щоб помити вікна, приготуйте суміш винного оцту і води в рівних пропорціях, додайте 2 столові ложки лимонного соку. Цей засіб можна залити у пульверизатор, і використовувати як звикли, лише без ризику для Вашого здоров’я.

Ванну можна почистити з допомогою наступного рецепту: розчиніть столову ложку бораксу (препарат на основі борної кислоти, інші назви: 20% тетраборат натрію, бура) в склянці винного оцту, залийте все великою кількістю гарячої води. Протріть цим засобом ванну та кахель (з допомогою губки) і залиште на 10 хвилин, після чого змийте. Цей засіб допомагає у боротьбі з пліснявою і грибками.

• Щоб відчистити туалет без використання звичних хімікатів, приготуйте суміш винного оцту (1 склянка) та харчової соди (2 ст. ложки). Зачекайте 20 хв., після чого з допомогою йоржика натріть приготованим засобом поверхню унітазу.

Посуд також можна помити з використанням харчової соди.

Холодильник добре помиє та знищить неприємні запахи наступний рецепт: в 1 літр теплої води засипте 1 ст. л. бораксу.

• Для того, щоб продезинфікувати підлогу в домі, додайте у відро з водою, якою Ви митимете підлогу 10 крапель ефірної олії чайного дерева.

Обов’язково використовуйте рукавички, прибираючи в домі!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас