Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимовий догляд за руками: рецепти домашньої косметики

Зимовий догляд за руками: рецепти домашньої косметики
 

Від зимових холодів та морозних вітрів чи не найбільше страждають наші руки. Шкіра стає сухою, починає лущитись, що може навіть призвести до появи мікротріщин.



Всі ми чудово знаємо, що саме в холодний період наша шкіра потребує особливо ретельного догляду, а саме зволоження та живлення. Проте, не завжди зважаємо на це, а коли вже бачимо результати нашого недбалого ставлення до себе у вигляді пересушеної потрісканої шкіри, починаємо шукати чудо-засіб, який вмить вирішить проблему.

Пропонуємо Вам кілька простих рецептів різних засобів для інтенсивного догляду за шкірою рук. Використовуючи таку косметику, Ви завжди будете впевнені у складі засобу, який приготували власноруч, і не переплачуватимете за розрекламовану «чудодійну» речовину, яка наче б то входить до складу засобів «у баночках», що вигинають полиці магазинів.

Медовий скраб

Змішайте гліцерин, мед і воду у співвідношенні 1:1:2. Потім додайте до суміші чайну ложку вівсяної муки та розмішайте усе до утворення однорідної маси. Накладіть скраб на руки на 10-15 хв., після чого повільно змийте, роблячи легкий пілінг для шкіри рук.

Зволожуюча сирно-фруктова маска

Вам знадобиться жирний домашній сир, фруктовий сік (абрикосовий, персиковий або грушевий) та камфорна олія (можна замінити оливковою, персиковою, мигдалевою, чи будь-якою іншою Вашою улюбленою) у співвідношенні 2:1:1. Перемішайте усі інгредієнти маски та до отриманої суміші додайте половину жовтка. Ще раз усе ретельно перемішайте. Накладіть маску на руки на 15-20 хв. Після цього змийте її теплою водою, а руки змастіть живильним кремом, наприклад таким…

Зволожуючий крем-гель

У теплій воді замочіть 2-3 чайних ложки желатину, додайте гліцерин і мед у співвідношенні 6:1:1 та потримайте на водяній бані до утворення однорідної суміші. Коли суміш охолоне – набуде консистенції крем-гелю. Змащуйте ним вологу шкіру рук двічі на день.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас