Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Прості і доступні рецепти для профілактики та лікування грипу і застуди

Прості і доступні рецепти для профілактики та лікування грипу і застуди
 

Холодна пора традиційно приносить в наш дім застуду та грип. Як же не хочеться хворіти! До речі, існує багато нетрадиційних, народних методів боротьби з неприємними недугами, які швидко допомагають подолати їх симптоми і повернутися до звичного активного життя.



Можна вже зараз (заздалегідь) приготувати такий лікувальний засіб: свіжо вичавлений сік алое змішати з натуральним медом і сухим вином (в рівних пропорціях). Настояти протягом 5 днів та приймати по чайній ложці перед їжею. Цей засіб можна вживати як для профілактики, так і для лікування застудних захворювань.

Коли Ви тільки відчули перші симптоми застуди – зробіть гарячу ванночку для ніг. Для кращого ефекту у воду додайте трохи гірчиці. Після проведення процедури ретельно витріть ноги та одягніть теплі шкарпетки. Давній, простий, але дуже дієвий спосіб!

Також ефективними при застуді та грипі будуть розтирання зігріваючими засобами. Для всієї родини і навіть дітей прекрасно підійдуть натуральні бальзами, які можна купити на сайті http://greenbox.com.ua/ - у них великий перелік показань, тому вони можуть стати і для вашої родини справжнім порятунком у багатьох ситуаціях.

Ефективними у боротьбі із застудою є вітамінні чаї із смородини! Адже ця рослина – рекордсмен із вмісту вітаміну С, який ефективно зміцнює організм, стимулює його захисні сили, є незамінним при боротьбі із застудою та грипом. Залийте 2 ст. ложки подрібнених гілочок смородини літром холодної води, доведіть до кипіння. Протягом 2 годин витримайте відвар на мінімальному вогні. Вживати такий відвар рекомендують безпосередньо перед сном (1-2 склянки). Можна додати в напій трохи натурального меду.

Імбирний чай також прискорить Ваше одужання. Приготуйте таку суміш: натертий імбир + рідкий натуральний мед. Додавайте її в чай по ½ ч. л.

Народні лікарі радять ще один цілющий рецепт для профілактики та лікування застудних захворювань: натріть цибулину на дрібній тертці і подихайте випарами отриманої цибулевої кашки максимально довго (скільки зможете, оптимально – 30 хв.). Можливо це завдання для когось виявиться надскладним (якщо людина не переносить різкого запаху цибулі). Проте подумайте про ефективність даної процедури: Ви швидко відчуєте загальне полегшення стану (зокрема, полегшення нежитю), адже цибуля містить ефірні олії, володіє антибактеріальним і противірусним ефектом.

Надіємось, наші поради стануть Вам у пригоді! Будьте здоровими!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас