Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пригостіть сім’ю гарбузовим пирогом!

Пригостіть сім’ю гарбузовим пирогом!
 

Гарбуз – надзвичайно корисний продукт (в тому числі для маленького організму, що росте і розвивається). Увесь секрет – у цінному складі продукту: тут і вітаміни (С, Е, К, РР, вітаміни групи В, рідкісний вітамін Т, який сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі, каротин), мінерали (цинк, залізо, кальцій, натрій та ін.), білки, пектин. Завдяки такому багатому складу, вживання гарбуза покращує зір, укріплює серце і судини, нормалізує роботу кишечника, попереджує розвиток анемії, підвищує захисні властивості організму та має багато інших цілющих властивостей.



Особливо смачним гарбуз є в запеченому вигляді, таким він смакує навіть вибагливим маленьким гурманам. Пропонуємо дуже простий рецепт гарбузового пирога: легко, а головне – корисно й смачно!

Для приготування пирога знадобиться:

500 г гарбуза,

100 мл молока,

2 яйця, 1ч. л. сухих дріжджів,

4 ст. л. цукру,

50 г масла,

350 - 400 г борошна,

дрібка солі,

3 ст. л. панірувальних сухарів.

Змішайте усі сухі інгредієнти: борошно (попередньо просіяне), сіль, дріжджі та цукор (3 ст. л.). До цієї суміші влийте тепле молоко та швидко все перемішайте. Додайте розм'якшене масло, яйце та знову все перемішайте.

Залиште розчину на 15 хвилин.

Тим часом потрібно почистити гарбуз від шкірки, вибрати насіння та натерти на дрібній тертці, посипати гарбузову масу 1 ст. л. цукру. Через деякий час гарбуз пустить сік, його потрібно відцідити.

Тепер можна замісити тісто (підсипаючи потроху борошно), після чого - розкачати його (ширина приблизно 0,5 см.). Як оформити пиріг – обирайте на власний розсуд: можна попередньо сформувати з тіста бортики (вже у формі) і по центру рівномірно викласти гарбузову начинку (за бажанням можна її ще посипати цукром), можна скрутити все рулетом і запекти, - також буде красиво, а можна скручений рулет нарізати невеликими шматочками і викласти їх на форму один біля одного, після чого – змастити зверху збитим яйцем. Форму, яку Ви використовуватимете для запікання пирога, потрібно попередньо змастити маслом (якщо ви обрали останній варіант оформлення пирога (викласти на форму порізані шматочки рулету) – то ще посипати панірувальними сухарями).

Випікати пиріг необхідно при температурі 180° С близько 40 хвилин. Готовий пиріг не намагайтесь одразу вийняти з форми, нехай трішки остигне.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас