Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати дитячу коляску: зручну для батьків і безпечну для малюка

Як вибрати дитячу коляску: зручну для батьків і безпечну для малюка
 

Безпека дитячої коляски починається з правильного її вибору. На жаль, поки ще не придумали однієї моделі коляски, яка підійде на всі випадки життя. Наприклад, універсальні коляски занадто важкі, а коляски-тростинки не забезпечують необхідної підтримки спині й голові маленької дитини. Тому, як правило, батьки купують більше однієї коляски. Тим не менше, кожен раз, при покупці дитячої коляски, для безпеки малюка і власної зручності вам слід враховувати наступні фактори...

Що потрібно врахувати при виборі дитячої коляски

Ваше місце розташування. Якщо ви живете в людному районі, вам доведеться вміло маневрувати коляскою по переповнених людьми тротуарах і вузьких проходах в супермаркетах. Якщо ви живете далеко від центру, вам, імовірно, доведеться їздити на громадському транспорті в місто – для таких випадків краще підходить легка модель, що складається. А якщо у вас є автомобіль, орієнтиром для вибору можуть стати розміри коляски в складеному стані, щоб вона вмістилася в багажник. І головне, не забудьте, на якому поверсі ви живете і адекватно уявіть, з якою коляскою зможете впоратися.

Склад вашої родини. Якщо у вас близнюки або двійнята, вам знадобиться коляска на двох діток. Така ж модель підійде, якщо різниця між старшою і молодшою дитиною зовсім невелика. Також є дитячі коляски з додатковим сидячим або стоячим місцем для старшої дитини ззаду. Тільки при використанні такого дитячого транспорту обов'язково дотримуйтесь вказівки виробника про навантаження (вагу дитини). Також важливо враховувати, чи збираєтеся ви возити дитину в колясці самостійно, чи з чоловіком. Так як чоловік впорається і з найважчою коляскою, а ось вам краще все ж вибрати легку модель.

Ваш стиль життя. Людям, які часто подорожують і просто виїжджають за місто, ідеально підійде мобільна і компактна коляска-тростинка. Але вона не може бути єдиною коляскою у вашому домі. Як правило, її купують на додаток до основної, більш міцної і комфортної коляски. Якщо ж ви любите гуляти з дитиною, то краще звернути увагу на прогулянкові коляски, які важать не набагато більше, але будуть більш комфортними та безпечними для малюка.

Аксесуари. Тут вже вибір тільки за вами. Вирішіть, що повинно бути у вашій колясці з приємних доповнень: дощовик, сумка для дитячих речей, захист від сонця... Найчастіше аксесуари можна купити і окремо, але є ймовірність, що таким чином ви витратите більше грошей або не знайдете потрібну модель чи відповідний колір.

Які коляски безпечні для новонароджених?

Якщо ви шукаєте коляску для новонародженого, вам потрібно переконатися, що у неї є горизонтальне положення, так як немовля не здатне самостійно сидіти і тримати спину й голову. Є коляски зі знімною люлькою, що також може бути зручно для власників автомобілів. В будь-якому разі, коляска-тростинка – не варіант для новонародженої дитини, так як вона не забезпечує необхідної підтримки дитячій голові і спинці. Обов'язково дотримуйтеся вказівки виробника щодо віку дитини, для якого призначена та чи інша модель коляски.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас