Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вологість повітря в дитячій кімнаті: чим вище показник - тим краще?

Вологість повітря в дитячій кімнаті: чим вище показник - тим краще?
 

Великої популярності зараз набувають зволожувачі повітря, кожна сім'я, особливо та, де є діти, вважає практично своїм обов'язком мати в домі цей пристрій. Особливо актуальною покупка зволожувача стає в холодну пору, коли розпочинається опалювальний сезон, відповідно повітря у наших домівках стає особливо сухим.



Усім, напевне, відомо, що при сухому повітрі слизові оболонки носоглотки стають більш сприйнятливими до хвороботворних мікробів та вірусів, адже пересохлі оболонки не здатні виконувати свої захисні функції. Отже, однозначно необхідно піклуватися про підтримання певного рівня вологості повітря в нашому домі, якщо ми дійсно піклуємось про своє здоров'я та здоров'я своїх дітей. Але не до кінця зрозуміло: чи є тут межа, чи діє принцип "чим більше - тим краще?".

Останні дослідження довели, що підвищена вологість повітря також шкодить здоров'ю. Отже межа, все ж, є. Якщо говорити про процентні показники, то сухим вважається повітря із відносною вологістю менше 50%, показник 50%-70% позначає помірну вологість, повітря із показником вище 70% вважається вологим. Надто вологе повітря є причиною розмноження і поширення вірусів та бактерій, є сприятливим середовищем для грибків і плісняви. Власне, у самому зволожувачі панують ідеальні умови для розмноження бактерій: тепло й волого. Саме тому фахівці, що проводили дослідження холодних та парових зволожувачів повітря, запропонували альтернативу досягнення необхідного рівня вологості у кімнаті шляхом провітрювання кімнати протягом 15 хвилин кожної години. Такий спосіб окрім місії зволоження повітря, поповнить запаси кисню в приміщенні та завадить вірусам, які "полюбляють" саме застояне повітря.

Зволожуймо повітря у наших домівках правильно.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас