Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

До великоднього столу: рецепт домашньої ковбаси

До великоднього столу: рецепт домашньої ковбаси
 

Пасочка, крашанки, ковбаска… Без усіх цих атрибутів важко уявити собі великодній кошик.



Вибір, зокрема, ковбас зараз просто вражає, проблем з асортиментом жодних. А чи не спадало Вам на думку спробувати приготувати справжню домашню ковбаску? З її смаком не зрівняється жодна із магазинних, і за склад хвилюватися не варто, адже Ви знаєте, які продукти використовували для приготування. Та ще й є нагода перед гостями похизуватися кулінарним хистом ;). Тож пропонуємо Вам рецепт домашньої ковбаски. Спробуйте!

Рецепт смачної домашньої ковбаси

Вам знадобиться:

1,5 кг свинини (можна брати половину свинини, половину – яловичини);

2 м кишки свині;

500 г сала;

5-6 зубців часнику;

2 ст. л. сметани;

100 мл коньяку;

сіль, спеції: чорний мелений перець, мускатний горіх, коріандр, сушені трави (петрушка, кріп, базилік, орегано) – за смаком.

Розморозьте кишку, ретельно промийте її (можна в сольовому розчині: на 1 л води – 3 ст. л. кухонної солі).

Частину м’яса пропустіть через м’ясорубку (використовуйте решітку з великими отворами), а другу частину наріжте дрібними шматками (попередньо зніміть усі плівки). З сала зніміть шкірку і також дрібно наріжте (дрібніше, ніж м'ясо). Після цього з’єднайте порізане та мелене м'ясо, сало, додайте сіль та спеції, подрібнений часник, сметану, коньяк (спеції можна попередньо замочити в коньяку, так вони краще розкриють свій аромат під час приготування; не хвилюйтеся, алкоголь вивітриться під впливом високої температури в духовці). Все ретельно перемішайте до однорідності (краще робити це рукою). Фарш не має бути сухим, тому при необхідності додайте ще сметани для досягнення масткої консистенції.

Тепер наповніть кишки фаршем, використовуючи спеціальну насадку до м’ясорубки. Ковбаска не має бути надто тугою! Кінчики кишки зав’яжіть у вузлик (або ниткою). Деко вистеліть фольгою і викладіть зверху ковбасу, проколіть її в декількох місцях голкою (щоби не потріскала під час запікання). На нижню поличку духовки поставте ємність з водою.

Запікайте приблизно 1-1,5 години при температурі 180° С (до рум’яності).

Смачного та веселих свят!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас