Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Стан нашої шкіри розповість про наявні проблеми зі здоров’ям

Стан нашої шкіри розповість про наявні проблеми зі здоров’ям
 

Виявляється, за зовнішнім виглядом людини, можна легко визначити хвороби, які їй дошкуляють. Зокрема, шкіра обличчя є своєрідним індикатором стану нашого організму. Знаючи, так би мовити, «ключ» відповідності певних зон обличчя до певних органів, досвідчені знахарі та «народні лікарі» можуть поставити діагноз, лише уважно глянувши на свого пацієнта.



Про що розкажуть, наприклад, вугрі? Вони з’являються на обличчі при порушеннях роботи кишківника та нирок. Також, свідченням проблем із даними органами є поява камедонів, набряклість та блідість шкіри.

Має значення навіть місце «дислокації» вугрів: про порушення в роботі ендокринної системи свідчать вугрі в нижній частині обличчя (до речі, поява другого підборіддя та в’ялість шкіри теж можуть свідчити про наявність проблем в роботі даної системи).

Вугрі ж на носі та лобі можуть попереджувати про порушення в роботі кишківника. Яскраві рожеві вугрі на щоках, носі, підборідді, можуть вказувати на проблеми із печінкою та шлунком.

А бліді вугрі та закупорені пори, можуть попереджувати про грибкові інфекції у сечостатевій системі жінки. Почервонілість шкіри та поява прищів на підборідді, також може свідчити про порушенні у роботі жіночих яєчників (у чоловіків подібні ознаки з’являються при простатиті).

Крила носа відповідають за роботу бронхів. Якщо є якісь проблеми із ними, - на носі може з’явитися почервоніння, або виникають проблеми із порами.

Щоки ж інформують нас про стан легень (права щока відповідає за праву долю легень, ліва – за ліву). При захворюванні легень, часто з’являється почервоніння щік, судинна сітка на них.

Скроні – зона жовчного міхура: почервоніння та поява прищів в цій зоні може свідчити про проблеми із жовчним. Жовтуватий колір обличчя також свідчить про подібні недомагання.

Шкіра навколо очей розповість про стан нирок: почервоніння, потемніння та набряки в цій ділянці можуть бути тривожною ознакою.

Варто зазначити, що дані ознаки можуть свідчити як про наявність проблем у роботі певних органів та систем, так і про схильність до них.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас