Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти смачних соусів до різних страв

Рецепти смачних соусів до різних страв
 

Асортимент різних соусів та заправок, як екзотичних так і традиційних, сьогодні дуже широкий. В будь-якому супермаркеті не складно знайти готові соуси в баночці – зручно, без зайвої замороки. Але якщо Ви – не прихильник магазинних соусів і любите поекспериментувати на кухні, спробуйте приготувати якийсь із соусів за рецептами, що ми пропонуємо нижче, або пошукати ще більше смачних рецептів на cookery.com.ua - тут їх дійсно багато!



Біля рецептів ми також вказали застосування даних соусів - ця інформація допоможе гармонійно поєднувати Ваші страви з відповідними заправками. Отже…

Білий соус

Застосовується як основа для інших соусів, також смакує до м’яса, риби, овочів, макаронів, традиційно його використовують у приготуванні лазаньї (інша назва - соус «Бешамель»).

Приготування

Розтопіть на сковороді 25 г вершкового масла, після цього додайте туди борошно (25 г) і готуйте протягом 1 хв., постійно помішуючи. Зніміть з вогню і поступово влийте 300 мл молока, посоліть, поперчіть і знову поставте на вогонь. Доведіть соус до кипіння і готуйте, помішуючи, ще протягом 2 хв. До готового соусу можна додати трохи лимонного соку.

Соус «Барбекю»

Із самої назви цього популярного соусу, зрозумілим є його застосування. З ним смакує м’ясо, смажене на відкритому вогні чи грилі.

Приготування

У каструлі з’єднайте 3 скл. томатного кетчупу, 1 ст. л. оцту, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. гірчиці, 1 ст. л. порошку чилі. Варіть соус на повільному вогні, помішуючи, коли ж він закипить – продовжуйте варити протягом 1-2 хв.

Соус «Тартар»

Ще один доволі популярний соус, яким заправляють м’ясо, рибу і морепродукти.

Приготування

Добре збийте вінчиком 1 жовток з сіллю (1/4 ч. л.), гірчицею (1 ч. л.) і соком лимона (2-3 ч. л.). Продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою 200 мл рафінованої олії (отримаєте однорідну емульсію). Додайте дрібно порізані, або натерті на тертці мариновані огірки (1/2 шт.) та каперси (1-2 ч. л.).

Соус «Песто»

А це вже надбання популярної сьогодні італійської кухні. Подається цей соус з макаронами, овочами, сирами.

Приготування

Блендером подрібніть 2 пучки зеленого базиліку, 2 зубці часнику, 50 г кедрових горішків. Поступово вливайте (під час подрібнення) оливкову олію (всього потрібно ½ скл.). Збивайте до утворення однорідної маси.

Соус «Майонез»

Найпопулярніший, мабуть, соус, смак якого відомий кожному. Традиційно ним заправляють салати, м'ясо, рибу, закуски.

Приготування

Збийте вінчиком, або блендером 1 жовток, ¼ ч. л. солі, 1 ч. л. гірчиці і 2-3 ч. л. лимонного соку (2-3 хв.). Продовжуючи збивати, додавайте тонкою цівкою рафіновану олію (всього її потрібно 200 мл). Має утворитися однорідна емульсія.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас