Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кілька здорових причин пити каву

Кілька здорових причин пити каву
 

Каву дійсно можна назвати одним з найпопулярніших напоїв у світі. Ми цінуємо її за шикарний аромат і багатий смак, здатність підбадьорити і налаштувати на потрібний лад. Але крім цього кава володіє низкою інших переваг – корисних властивостей для нашого здоров'я, про які ми навіть не замислюємося. Далі ми розповімо вам про дійсно хороші причини пити каву і про її користь для нашого організму.

Корисні властивості кави

- Кава стимулює короткочасну пам'ять. Якщо пити каву регулярно, ви будете краще запам'ятовувати те, про що дізналися (прочитали, вивчили) недавно. Крім того, дослідження вчених показали, що кава захищає мозок і від дегенеративних розладів.

- Кава запобігає розвитку хвороби Альцгеймера і недоумства. Антиоксиданти, що містяться в цьому напої, разом з кофеїном здатні запобігати розвитку хвороби Альцгеймера у мишей. Вчені зробили висновок, що 4-5 чашок кави на день допоможуть захиститися від недоумства і хвороби Альцгеймера.

- Кава знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона. Як показали дослідження, у кавоманів ризик розвитку хвороби Паркінсона набагато нижчий, ніж у тих, хто не п'є каву. За словами вчених, випиваючи 2-3 чашки кави на день, вам вдасться знизити ризик даного захворювання на 25%.

- Кава захищає від серцево-судинних захворювань. Як не дивно, всупереч загальній думці, ті ж 2-3 чашки кави допоможуть захиститися від інсультів та порушень серцевого ритму (які також призводять до інсультів).

- Кава бореться з діабетом 2 типу. Тут все просто: чим більше кави ви п'єте, тим менше ризикуєте отримати діабет 2 типу. Але не забувайте і про негативні наслідки зловживання кофеїном!

- Кава запобігає появі ракових захворювань. Тут все аналогічно – чим більше кави, тим менше ризик захворіти на рак. Особливо це стосується раку ротової порожнини і стравоходу, і трохи навіть раку простати.

- Кава допомагає боротися з м'язовим болем. Чашка кави перед тренуванням допоможе захистити м'язи від крепатури, а в кінці робочого дня цей напій допоможе позбутися накопиченого в них болю і втоми.

- Кава позбавляє від закрепів. Цей напій ефективно стимулює роботу кишечника і природним чином допомагає позбутися від цієї неприємної проблеми.

Звичайно, зловживати кофеїном не потрібно – все має бути в міру. Але як бачите, у кави багато корисних властивостей, які можуть стати відмінною причиною полюбити цей напій ще сильніше!

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас